woensdag 7 maart 2018

Leerling Dier en Ondernemen volgt opleiding bij The Dog Whisperer, Cesar Millan!

Lars van den Berg volgt de opleiding Dier en Ondernemen bij Helicon MBO Velp. In het kader van een verbreding van zijn opleiding heeft Lars gekozen om een extra opleiding te volgen in de Verenigde Staten.

Lars vertelt: ‘Op dit moment ben ik in Arizona in de Verenigde staten om een opleiding te volgen aan de School of Dog Psychology. Dankzij de medewerking van het Helicon ben ik in staat deze extra opleiding te volgen, hier ben ik hen erg dankbaar voor.’

Cesar Millan is hondenpsycholoog en is in Nederland vooral bekend van zijn programma op National Geographic: The Dog Whisperer. De opleiding van Lars wordt gegeven in de vorm van een shadowprogram, dat houdt in dat je iemand volgt in alles wat diegene doet op een dag. ‘Dit doe ik voor 21 dagen bij dogbehaviorist Linn Boyke. Hij heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring en heeft meer dan 18 jaar van dichtbij kunnen bestuderen hoe Cesar Millan werkt. Het is super interessant voor mij om dit te volgen, omdat de trainingsaanpak van Millan weer net even anders is dan die van ons bij Dier en ondernemen.


Voor deze opleiding is Lars halverwege januari naar Phoenix Arizona gevlogen. In deze periode maakt hij kennis met de methode van zowel Cesar Millan als die van Linn Boyke. Lars is ook drie dagen naar Cesar’s Dos Psychology Center in Los Angeles geweest.

‘Dat was een buitengewone ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb veel kunnen praten met Cesar,  kunnen luisteren en leren van zijn kijk op honden, dieren en natuur in het algemeen. Het was heel bijzonder om mee te maken, ik heb veel geleerd.


We zijn nu terug in Arizona en we zijn elke dag druk met packwalks (roedelwandelingen), consulten bij eigenaren met een hond met probleemgedrag, honden adopties, enzovoort. Als ik terug ben zit ik meteen in mijn stageperiode. Daar kan ik veel van wat ik heb geleerd goed oefenen, dat komt perfect uit!’

Deel deze pagina opDelen