Menu

#ditisvelp

Helicon MBO Velp is een persoonlijke school, waar je als leerling echt centraal staat. Dat kan makkelijk, met ruim 700 leerlingen en 70 medewerkers. Je leert en werkt samen aan jouw toekomst.  

Dat doen we met passie voor het vak. Met betrokkenheid bij elkaar. En met veel ruimte voor eigen initiatief. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Wij helpen je daar natuurlijk wel bij, zodat je steeds zelfstandiger wordt. Je krijgt bijvoorbeeld hulp van je mentor, vakdocent of iemand van het zorgteam. En het meeste leer je van en in de praktijk. Dus loop je veel stage. En waar mogelijk gaan we naar buiten, want ons grootste klaslokaal is de Veluwe!

Binnen kijken

Onze leerlingen komen overal vandaan: van Enschede tot Drunen en van Doetinchem tot Eerbeek. Waarom? Omdat we unieke opleidingen aanbieden op een bijzondere groene school midden op de Veluwe. Nieuwsgierig? Kijk dan vast binnen via Google Maps!


Landgoed Larenstein

De school ligt op de grens van Velp en Arnhem op landgoed Larenstein; een prachtig oud landgoed van 20 hectare, met een indrukwekkend park en drie scholen: Hogeschool Van Hall Larenstein, Studio26 én Helicon MBO Velp.

Het landgoed

Op Landgoed Larenstein vind je een aangelegde heemtuin, dat is een tuin met inheemse wilde flora en fauna. In deze tuin is een aantal minibiotopen gecreëerd met verschillende grondtypen. Nederland kent 1700 inheemse plantensoorten en de helft daarvan vind je op het landgoed. Naast deze bijzondere planten leven er vossen, een paartje ijsvogels en een steenmarter. Het landgoed wordt gebruikt als laboratorium voor praktijklessen landmeten, bodemonderzoek, vegetatiekunde en watermanagement.


Van Hall Larenstein

Onze oudste buur is Hogeschool Van Hall Larenstein. Daar werken we veel mee samen. Je kunt daar op hbo-niveau doorstuderen aan de verschillende opleidingen die goed aansluiten bij onze groene mbo-opleidingen.

Studio26

Onze jongste buur is Studio26, een school voor podiumkunsten die ook lessen bij ons verzorgt.

Ondernemen in de praktijk

We werken samen met het bedrijfsleven, gemeenten en andere scholen. Je leert het vak in praktijklessen, projecten en bij leerbedrijven. Leren ondernemen en ondernemendheid vinden we belangrijk op Helicon MBO Velp. Daarom kun je in je laatste schooljaar al je eigen onderneming starten. In een project van 20 weken werk je, samen met klasgenoten, aan je eigen Student Company.

In een project van 20 weken ga je aan de slag met een bedrijfsidee werkt dit idee uit tot een verdienmodel: wie heeft er wat aan jouw product of dienst? En hoe ga je hier geld mee verdienen? Je wordt daarbij begeleid door coaches, bedrijfsadviseurs, banken en de Kamer van Koophandel. Zo leer je alle kanten van het zelfstandig ondernemerschap en kun je na je opleiding zelfs verder met je eigen bedrijf. We sluiten het project aan met het evenement de Helicon Dragons’ Den Pitch. De beste pitchers presenteren dan hun bedrijf. De winnaar kan na de opleiding met het bedrijf doorstarten met een jaar lang begeleiding door professionele coaches.


Even terug in de tijd

Helicon MBO Velp bestaat al sinds 1903. Toen startte de Heidemij met bedrijfscursussen voor boswachten, -bazen, en –opzichters. Na een aantal jaren ging de school ook cursussen geven aan onder andere Staatsbosbeheer, gemeenten en waterschappen. In 1953 werden de cursussen uitgebreid tot echte opleidingen op twee niveaus: de Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische school – voor bazen; en de Middelbare Bosbouw en Cultuurtechnische School (MBCS)– voor opzichters. In 1974 komen beide opleidingen uiteindelijk terecht op Landgoed Larenstein, een oud kloostercomplex. De school wordt in 1988 gesplitst in MBO en HBO, met allebei een nieuw gebouw op het landgoed. De MBCS gaat samen met andere MBO’s tot één agrarisch opleidingscentrum(AOC): Helicon Opleidingen met vestigingen in Boxtel, Den Bosch, Eindhoven, Geldermalsen, Helmond , Nijmegen, Tilburg en Velp.

Bron: Amanita Fotovidi

Deel deze pagina opDelen