Menu

#ditisvelp

Helicon MBO Velp is uniek in Nederland: nergens anders vind je een uitgebreider aanbod aan mbo-opleidingen in de groene leefomgeving, denk bijvoorbeeld aan Bos- en natuurbeheer, Outdoor en recreatie, Eco en wildlife of Watermanagement. De opleidingen hebben hun eigen specialisme, maar vinden elkaar in de liefde voor de natuur, het klimaat en het buiten zijn. De opleidingen Onderzoeker natuur en milieu en Dier en ondernemen maken ons opleidingenpalet compleet.

Dit zijn wij: persoonlijk, doordachte opbouw en veel in de praktijk

Helicon MBO Velp kenmerkt zich door haar persoonlijke aanpak en kleinschaligheid. De opleidingen kennen stuk voor stuk een doordachte opbouw, waardoor studenten via logische leerlijnen worden klaargestoomd voor het werkveld. Denk hierbij aan excursies, projecten en lessen die in elkaar overvloeien en ieder jaar een stukje uitdagender worden. Dankzij de goede banden met het bedrijfsleven heeft iedere opleiding (internationale) werkweken en excursies, zodat je veel in de praktijk leert.

We zijn in Velp met ongeveer 850 studenten en 67 medewerkers. Samen werken wij aan jouw toekomst! Je hebt daarbij veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid, maar jouw mentor, vakdocenten en zorgteam staan ook voor je klaar om je te helpen.  Zij zorgen er samen met jou voor dat je het beste uit jezelf kan halen.

Welke opleidingen wij aanbieden bij Helicon MBO Velp vind je hier.

Helicon MBO Velp in beeld

Binnen kijken

Onze school is uniek qua ligging: zo staat het midden op Landgoed Larenstein én aan de rand van de Veluwe. Kom vooral een keer langs op één van onze info-momenten of neem alvast een kijkje via Google Maps.


Landgoed Larenstein

Landgoed Larenstein is een prachtig oud landgoed van 20 hectare dat ligt op de grens tussen Velp en Arnhem. Er zijn drie scholen gevestigd: Hogeschool Van Hall Larenstein, Studio26 (voor podiumkusten) en Helicon MBO Velp. Daarnaast biedt Landgoed Larenstein ook plaats voor een aangelegde heemtuin. Dit is een tuin met inheemse wilde flora en fauna. Hier zijn een aantal minibiotopen met verschillende grondtypen gemaakt, waardoor de helft van de 1700 inheemse plantensoorten die Nederland kent op ons landgoed te vinden is.

Niet alleen bijzondere planten leven op het landgoed, maar ook vossen, ijsvogels en een steenmarter. Het landgoed wordt gebruikt voor praktijklessen als soortenkennis, landmeten, en bodemonderzoek. Ook leggen we momenteel in samenwerking met de hogeschool Van Hall Larenstein een voedselbos aan. Een nieuw leerzaam stuk landgoed voor onze studenten.

Wil je na het mbo doorstuderen aan het hbo? Dat kan goed bij onze buur: hogeschool Van Hall Larenstein. Je kunt daar op hbo-niveau doorstuderen aan de verschillende opleidingen die goed aansluiten bij onze groene mbo-opleidingen.

Praktijkgericht leren

Naast dat je lessen volgt in het klaslokaal, ga je vooral ook veel naar buiten en de praktijk in. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Stages | Een groot onderdeel van onze opleidingen zijn de stages. Ieder leerjaar loop je als BOL-student minimaal tien weken stage bij een erkend leerbedrijf. Door op de werkvloer bezig te zijn, leer je direct hoe je de theorie in de praktijk kunt toepassen. Bovendien ontdek je waar je hart sneller van gaat kloppen.
  • Excursies en activiteiten | Als aanvulling op de reguliere lessen worden allerlei activiteiten georganiseerd. Denk aan het bijwonen van lezingen, projecten bij overheidsorganisaties en bedrijven, gastcolleges van mensen uit het werkveld of (optioneel) een studiereis naar het buitenland. Allemaal ter verrijking van de kennis en kunnen van onze studenten.
  • Veluwe | Helicon MBO Velp ligt aan de rand van de Veluwe en wij noemen dit dan ook wel eens ons grootste klaslokaal. Met onze eigen Heliconbusjes rijden we regelmatig met een klas naar de Veluwe!
  • Dragons Den | In het laatste schooljaar kun je als je wilt al je eigen onderneming starten. In een project van 20 weken werk je, samen met klasgenoten, aan je eigen Student Company. We sluiten het project af met de Helicon Dragons’ Den Pitch. De beste pitchers presenteren dan hun bedrijf. De winnaar kan na de opleiding met het bedrijf doorstarten met een jaar lang begeleiding door professionele coaches.
Deel deze pagina opDelen