Menu

Over Entree

Waarom je natuurlijk voor Entree kiest

Wil je werken in de groene detailhandel? Wil je werken met planten? Of ben je liever met voedsel bezig? Dan is de entree-opleiding van Wellant echt iets voor jou!

Waarom Wellantcollege

Kiezen voor Wellant is kiezen voor een school waar je veel begeleiding krijgt en leert in de praktijk en in de klas. Onze kleine scholen bieden een veilige, vertrouwde omgeving waar jij jezelf mag zijn. Er is veel structuur en persoonlijke aandacht. Je eigen coach helpt je om het beste uit jezelf te halen. Je kunt de Entree-opleiding bij ons volgen in Aalsmeer, Dordrecht of Houten.

Wellant is flexibel, ze vinden een weg om te zorgen dat het werkt

Wat leer je?

Bij de Entree-opleiding leer je veel door te doen. Bijvoorbeeld hoe je veilig en slim werkt, goed communiceert en samenwerkt met collega’s. Ook zorgen we dat je een brede basis krijgt met onder andere Nederlands en rekenen, want misschien wil je wel door naar een hoger niveau. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en zelf richting geven aan je toekomst. Je kunt ook tegen betaling extra certificaten halen. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, werken met machines en hygiëne. Maar je leert vooral veel over jezelf: wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je nog kunt verbeteren.

Ik vind dat school probeert het beste uit je te halen, niet alleen het behalen van een diploma

Waar leer je voor?

Bij Wellant kun je kiezen voor de volgende richtingen (profielen):

Plant of groene leefomgeving

Bekijk ook deze video's

-> Assistent verkoop/retail

-> Assistent horeca

Na Entree: werken of doorleren

Met een Entree-diploma op zak kun je meteen gaan werken. Of je leert door. Je kunt dan kiezen voor een vervolgopleiding op mbo-niveau 2 of misschien wel 3. Bij Wellant kun je verder leren voor kweker, hovenier, dierverzorger, loonwerker, veehouder, of meer leren over bloemen, voeding klaarmaken of de handel in groene producten. Je kunt je vervolgopleiding ook op een andere mbo-school gaan doen. Volop mogelijkheden dus!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Wellant biedt Entree aan als beroepsopleidende leerweg (BOL). Dat betekent dat je drie dagen naar school gaat en twee dagen per week stage loopt bij een erkend leerbedrijf. Je loopt stage in de richting die je hebt gekozen. Het leerbedrijf biedt jou deskundige begeleiding en een veilige werkplek.

Onder speciale voorwaarden bieden we de opleiding ook in-company aan.

Goede begeleiding en daarna door naar niveau 2

Bindend studieadvies

Binnen vier maanden na de start van de opleiding krijg je een bindend studieadvies. We bespreken met je of jouw keuze voor de opleiding en het profiel de juiste is.

Meer weten?

Aalsmeer (0297) 32 46 88, mbo.aalsmeer@wellant.nl.

Dordrecht (078) 621 64 00, mbo.dordrecht@wellant.nl.

Houten (030) 637 70 24, houten@wellant.nl.

Aanmelden

Meld je hier aan. Wij controleren of je aan de toelatingseisen voldoet en nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek.

We werken samen met andere mbo-opleidingen in de regio. Als een andere opleiding beter bij je past, verwijzen we je door. De samenwerkingspartners stemmen hun Entree-opleidingen op elkaar af en richten zich steeds meer op doelgroepen waarmee ze ervaring hebben. Hierdoor kunnen we jou de beste begeleiding en de meest passende opleiding bieden.

Samenwerkingspartners

Met welke scholen werken wij samen?  Lees meer

Praktische informatie

In het kort over de Entree-opleiding  Lees meer

Deel deze pagina opDelen