Menu

BBL-opleidingen: werken en leren

Ongeveer 35% van de studenten bij Helicon MBO Velp volgt een BBL-opleiding, waarbij je één dag naar school gaat en minimaal twee dagen werkt bij een leerwerkbedrijf.

Past een BBL-opleiding bij mij?

Dan is een BBL-opleiding iets voor jou! Kijk bij onze opleidingen welke BBL-opleidingen er in Velp worden aangeboden.

Kan ik vanaf de middelbare school doorstromen naar een BBL-opleiding?
Zit je momenteel op de middelbare school en wil jij het liefst zo snel mogelijk aan het werk? Dan kun je instromen in een speciale BBL-klas (niveau 3) van de opleidingen Bos- en natuurbeheer, Water- en groenbeheer, Boomverzorging/ETW en Schaapherder. Je leert dan in het eerste jaar de belangrijkste vaardigheden van het werkveld, dus veel in de praktijk, waarna je instroomt in de reguliere BBL-klas. Belangrijk is wel dat je ook voor deze opleiding zelf een leerwerkbedrijf zoekt waar je direct vanaf het eerste jaar aan de slag kunt. Volg je momenteel vmbo basisgerichte leerweg? Dan is de BBL-opleiding Medewerker buitenruimte (niveau 2) wellicht iets voor jou.

Leerwerkbedrijf zoeken

Het leerwerkbedrijf moet goedgekeurd zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB). De BBL-opleidingen worden in de meeste gevallen gedeeltelijk vergoed door je werkgever en bovendien zijn de kosten voor een groot deel aftrekbaar van de inkomstenbelasting

Deel deze pagina opDelen