Menu

Over MBO Tilburg

'Leren met LEF, dat is wat de leerlingen van Helicon MBO Tilburg doen. Dagelijks zijn ze bezig met de thema’s van de toekomst en specialiseren ze zich op gebied van Vrije tijd, Water en energie, Stad en wijk, Biobased economie of Lifestyle. Helicon MBO Tilburg biedt een uitstekende opstap naar het hbo, maar bereidt studenten ook voor op de arbeidsmarkt door middel van stages en door intensief contact met het bedrijfsleven.‘ Leonie Heijkants-  directeur MBO Tilburg.

Manier van lesgeven

Tijdens de opleiding werk je aan jouw talent en ontdek je precies welke specialisatie het beste bij je past. Bij Helicon MBO Tilburg heb je veel te zeggen! En dat is leuk. Zo mag je zelf een stageopdracht bedenken die past bij de specialisatie en jouw persoonlijke leerdoelen. Natuurlijk helpt je coach je bij het formuleren van een goede opdracht. Ook werk je aan projecten in opdracht van bedrijven. Het mooie daarvan is dat jouw ideeën werkelijkheid worden. En je krijgt meteen de kans te netwerken. Tot slot werk je veel in de digitale leeromgeving en dat zorgt ervoor dat je geprikkeld wordt kennis op te doen, feedback te geven en te ontvangen. Kortom: bij Helicon MBO Tilburg creëer je jouw eigen kansen!

Samen met het bedrijfsleven

Helicon MBO Tilburg maakt voor de aansluiting met de praktijk dankbaar gebruik van haar vaste relaties. Stagebedrijven binnen de specialisaties Water en energie, Vrije tijd, Stad en wijk, Biobased economie en Lifestyle. Dit zijn o.a. gemeentes, evenementenbureaus, energiebedrijven, waterschappen en woningcorporaties. Een groot aantal van deze bedrijven levert ook gastdocenten of speelt een rol bij excursies en in onderwijsprojecten. Het leuke hiervan is dat je lekker veel kunt leren van professionals!

Deel deze pagina opDelen