Menu
woensdag 25 september 2019

Blog van student: Praktijkdag Nationale Bijenstrategie

Wat zijn bijen ons waard? Hoe dragen ze bij aan onze business? En hoe draagt onze business bij aan hun vestigingsklimaat? Dit zijn vragen die aan bod kwamen bij de Praktijkdag Nationale Bijenstrategie 2019 in Tilburg met als thema Bijen in Business.  Onze studenten schreven een blog en maakten vlogs tijdens de excursies naar plekken waar bijen een belangrijke rol spelen.

 Bram uit leerjaar 3 schreef een blog over de excursie naar de Piet van Meintjeshoeve. ''De plek waar verse melk wordt gemaakt en de kennis van het boerenleven wordt overgedragen aan mensen en kinderen.  Wij als groepje van Rick, Bram, Youri en Gijs zijn naar de Piet van Meintjeshoeve geweest.

Om 9.45 uur gingen alle excursie groepen vanaf de LocHal met bussen naar verschillende bedrijven. We kwamen aan bij de hoeve en werden verwelkomd door Rob Denissen, de eigenaar. Met de groep gingen we in de loods zitten en kregen we een presentatie van Rob over zijn toekomstbeeld van de boerderij. Zijn wens en missie is om een nieuwe grote stal te bouwen. Deze nieuwe stal wordt een vrijloopstal voor de koeien. Het dak zal een groen dak worden en er zullen zonnepanelen op komen. 

Een andere belangrijke focus ligt bij de biodiversiteit vergroten van zijn gebied. Dit zou hij graag willen doen door middel van bomen en struiken te plaatsen. Zonder insecten kan alles namelijk niet doorgaan, want we hebben ze gewoon nodig! Deze plannen worden nog uitgewerkt en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Dit was de blog van de excursie. Kom zelf ook eens kijken en geniet van het boerenleven en producten vers van de koe! Het was top!

Deel deze pagina opDelen