Menu
dinsdag 2 april 2019

Hoos & Hitte Contest bij Helicon MBO Tilburg!

Op vrijdag 12 april 2019 is Helicon MBO Tilburg het toneel voor de Hoos & Hitte contest, een wedstrijd om de leisure-sector klimaatproof te maken. Op deze vrijdagmiddag vertellen 5 genomineerden over hun plan, waaruit de jury 2 winnaars kiest. Eén voor innovatie en één voor praktische uitvoerbaarheid (beide € 5.000,-).

De jury bestaat uit Mario Jacobs, voorzitter Een Gezond Leisureklimaat en wethouder gemeente Tilburg, Kees Jan de Vet, dijkgraaf Waterschap Brabantse Delta, Sas Terpstra, programmamanager Water Provincie Noord-Brabant, Niels de Wildt, general manager Beekse Bergen en last but not least; Helga van Leur.


Maatregelen rondom klimaatadaptatie en klimaatmitigatie

Met de Hoos & Hitte Contest helpt Een Gezond Leisureklimaat leisure-ondernemers, bewoners, non-profit bedrijven en studenten met maatregelen tegen klimaatverandering in de vrijetijdssector.

Het gaat om maatregelen rondom zowel klimaatadaptatie als klimaatmitigatie in de leisuresector. Enerzijds maatregelen om hoosbuien op te vangen en wateroverlast te voorkomen, maar ook om droogte en hittestress het hoofd te bieden. En anderzijds om klimaatveranderingen minder groot te laten worden door duurzame maatregelen te treffen zoals energiebesparing, het verminderen van voedselverspilling en circulair ondernemen.

Samenwerking Helicon MBO Tilburg

Behalve het feit dat de Hoos & Hitte Contest bij Helicon MBO Tilburg plaatsvindt, zijn de organisatoren van House of Leisure ook in het onderwijs verbonden aan de school. Twee groepen van de opleiding Stad en mens (de specialisaties Vrije tijd en Water en energie) namen deel aan de contest als onderdeel van hun lesprogramma. Daarnaast maakt House of Leisure een koppeling naar de vrijetijdssector op het gebied van stagebedrijven. Regelmatig zijn onze studenten als stagiair bij één van de relaties van House of Leisure.

Deel deze pagina opDelen