Menu
zondag 1 december 2019

Voorbereiding op je welkomstgesprek

Weet jij al wat je volgend jaar gaat doen? En ben je al aangenomen? Het is een spannende periode voor vmbo-leerlingen. Zo ook voor Tom (16 jaar) en Julia (17 jaar). Vorig jaar hadden zij hun welkomstgesprek bij Helicon MBO Tilburg, nu zitten ze bij ons op school. Tom vertelt: “Ik vond het in het begin best spannend, maar gelukkig voelde ik me snel op mijn gemak en ging het goed”. 

Welkomstgesprek

Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding Stad en mens, wordt je uitgenodigd voor een welkomstgesprek. Dit bestaat uit een aantal vragen over je hobby’s, bijbaan, thuissituatie, studiekeuze, goede- en verbeterpunten. “Het gesprek heb ik niet voorbereid, maar ben er juist spontaan ingegaan. En dat heeft goed uitgepakt”, aldus student Julia.

Brede basis

Tom kiest voor de opleiding Stad en mens omdat je start met een brede basis. “Dat vind ik juist fijn. Mijn interesse gaat uit naar gezondheid en voeding, dus ik denk dat ik na het eerste jaar kies voor de specialisatie Lifestyle. Ik weet het nog niet. Het kan zomaar nog veranderen!”, aldus Tom. Ook vertelt hij over zijn zoektocht naar de juiste opleiding die startte op de onderwijsbeurs in Eindhoven. Een wirwar van opleidingen, maar de opleiding Stad en Mens van Helicon MBO Tilburg bleef hem bij. Na het bezoeken van de open dag wist hij het zeker.. dit gaat het worden! “Ik heb zin om te starten, want dan ben ik tenminste echt bezig met wat ik leuk vind”, vertelt Tom tijdens zijn welkomstgesprek.

Deel deze pagina opDelen