Menu
maandag 20 augustus 2018

Praktische workshops voor de Diamant-groep

Medewerkers van de Diamant-groep, Groen Xtra kunnen deelnemen aan een aantal boeiende groene workshops, georganiseerd door Helicon MBO Tilburg. De workshops als motorkettingzagen en bosmaaien bevatten theorie- en praktijkonderdelen. De workshops zijn maatwerk en voor alle medewerkers toegankelijk (zonder toelatingseisen).

Al jaren werken de Diamant-groep en Helicon op een succesvolle manier samen om medewerkers op te leiden in het groene hart van Tilburg. Een op maat gemaakte entree-opleiding voor de groene sector stond jaarlijks op de planning. Daarnaast ook korte workshops zoals motorkettingzaag en bosmaaien. Door de participatiewet is er veel veranderd. Zo komen medewerkers slechts met tijdelijke contracten in dienst en is het niet meer mogelijk om opleidingen voor de duur van een jaar aan te bieden.

De workshops zijn daarom een prima alternatief om medewerkers te kunnen ontwikkelen en ze klaar te stomen voor de reguliere arbeidsmarkt. Door de praktische insteek kunnen ze het geleerde meteen inzetten op hun werkplek bij de Diamant-groep!


Verder in het nieuwe schooljaar!

De eerste groepen hebben de 4 dagen durende workshops gevolgd en met succes afgerond. Ook in het nieuwe schooljaar staan de eerste groepen weer gepland. We zijn trots op deze mooie samenwerking!

Deel deze pagina opDelen