maandag 11 juni 2018

Buitenlandstage: Imke in Portugal

Op stage in het buitenland..  in het tweede jaar gaan onze leerlingen op avontuur! Ze leren afspraken te maken, zelfstandig te werken en wonen én ze leren van cultuurverschillen en omgangsvormen in een ander land. Lees hier het verhaal van Imke, die gezondheidsreizen mee begeleidt voor haar stageplek bij Health Holidays.

‘’ Elke zaterdag ontvangen we een nieuwe groep mensen hier in Portugal die een week gaan detoxen. Het programma van Health Holidays is een sapkuur. Elke ochtend maak ik dus verschillende sapjes, waaronder citroensap, fruitsap, turbosap etc. Elk drankje heeft zijn eigen werking. Zo leerde ik dat het citroensap zorgt voor de reiniging van je darmen en dat het turbosap met tomaat, komkommer en kruiden zorgt voor belangrijke anti-oxidanten. Deze informatie geef ik ook door aan de groep. Ik maak ook altijd een praatje met de gasten; dat kunnen luchtige, maar ook soms zware (maar boeiende) gesprekken zijn.

Na de sapkuur in de ochtend, is het tijd voor beweging. Bodyshape en in de middag culturele of actieve uitjes. Ik begeleid de valleiwandeling in de middag en tijdens de culturele uitjes wordt iets verteld over de streek of cultuur van het land. Na de uitjes maak ik avondsapjes en krijgen mensen weer uitleg.

Doordeweeks help ik mee met de boodschappen, de intakes en ik kijk eigenlijk overal mee in het proces. Ik doe ook aan de sportlessen mee en als de week voorbij is, maak ik ook weer tasjes met fruit en zwaai ik de groep uit. Elke week is weer anders. Nieuwe mensen, nieuwe doelen. Ik heb het erg naar mijn zin en zie dat dit zeker goed is voor mijn ontwikkeling. De gasten vertellen elk hun verhaal en hoewel ik in het begin moeite had om af te schakelen, leer ik er nu van.

Wat ik vooral leuk vindt om te zien in deze stage, is dat de combinatie voeding, sport en een positieve mindset zorgt voor een gezonde levensstijl. Zoveel verschillende mensen met ieder zijn eigen 'rugzakje' om het zo maar te noemen, kunnen hierdoor wel verder.

Als ik naar de toekomst kijk, vind ik het fijn dat ik juist deze stage heb gekozen. Ik vind het namelijk leuk om te doen voor deze periode, maar het past niet bij mij voor de toekomst. Dat ligt niet aan de mensen of de stagebegeleiders, want die zijn top, maar ik zou meer contact met de mensen willen hebben en een langere tijd willen ondersteunen in fysieke of mentale problemen. Ik heb door deze stage kunnen ontdekken dat de zorg- en begeleidingskant mij aantrekt, maar de vorm van sapkuren niet echt. Dat is een hele waardevolle les!’’

Deel deze pagina opDelen