donderdag 1 november 2018

In februari instromen? Dat kan!

Helicon MBO Tilburg biedt leerlingen de kans om op 1 februari te starten met Vrije tijd, Stad en wijk, Water en energie of Lifestyle. Dus zit je op een mbo-opleiding, maar heb je het niet naar je zin? Of kies je ervoor om de weg naar het hbo via het mbo te doen? Lees dan verder..

Instroomprogramma

Als je start in februari volg je de eerste weken (periode 1) een apart programma, waarbij je kennismaakt met de verschillende leerarrangementen. Hoe ziet je lesweek er uit? Samen met een groep instromers (10 tot 15 leerlingen) volg je op twee dagen per week les op school. De andere dagen ga je stage lopen. Periode 2 is een onderwijsperiode waarbij je samen met de huidige eerstejaars de lessen volgt. Kort voor de zomervakantie bekijken we je resultaten. Haal je goede cijfers en heb je geen achterstand dan ben je klaar voor leerjaar 2. Je maakt een keuze uit de vier richtingen en volgt het normale lesprogramma van de tweedejaars. Hetzelfde geldt voor leerjaar 3. Aan het einde van leerjaar 3 bekijken we samen op welke onderdelen je nog ondersteuning nodig hebt en nemen we op basis van die informatie een besluit over het tijdstip van examen.


Wanneer kies je jouw richting?

Leerlingen die in september starten kunnen het eerste jaar gebruiken om zichzelf te oriƫnteren op de vier richtingen: Lifestyle, Water en energie, Vrije tijd en Stad en wijk. Leerlingen die het instroomprogramma volgen hebben hier een half jaar de tijd voor. Zij maken hun keuze vlak voor de zomervakantie.

Deel deze pagina opDelen