Menu
donderdag 16 juli 2020

Even voorstellen: Jule, oud-student van Helicon MBO Nijmegen

Hi! Ik ben Jule en oud-student van Helicon MBO Nijmegen. Daar heb ik de opleiding ‘Dier en ondernemen gevolgd waarvan een jaar ‘Paraveterinair’.  Mijn leukste schooltijd, want ik studeerde in het vakgebied van mijn passie. Nu besteed ik iedere dag met dieren! Naast school volgde ik destijds ook nog de opleiding tot ‘trimster’ van honden. En nog steeds vind ik het erg leuk om een hond er op zijn allerknapst bij te zetten. Of mensen hierin te adviseren!

Mijn stages
In mijn schooltijd heb ik stage gelopen bij verschillende bedrijven. Hier heb ik ontzettend veel fijne contacten aan over gehouden en kennis opgedaan. Mijn eerste stage was met paarden, op een zorgboerderij en pensionstal. Mijn eigen paard heb ik hier later gestald, dus hier ben ik nog steeds te vinden. De volgende stage was bij een valkenier, waar ik nog een aantal jaren met veel plezier gewerkt heb. Met diverse uilen en roofvogels hebben we de meest toffe dingen gedaan door de hele Benelux! Ook heb ik bij meerdere trimsalons, pensions, fokkers enz. stages gevolgd. Mijn examenstage heb ik later voldaan bij een fokker van Akita`s en Amerikaanse Akita`s. Waar ik direct verliefd werd op het ras! Met de fokster heb ik een hele goede band en zien we elkaar vaak. Samen gaan we al jaren op show en natuurlijk heb ik een tijd terug zelf een Amerikaanse Akita reu in huis gehaald waar ik veel tijd mee doorbreng.

En nu aan het werk bij Zooparc Overloon
Inmiddels werk ik vast in een dierentuin, het Zooparc in Overloon. We hebben een heel gezellig team en de dieren staan bij ons op nummer één. Dit maakt dat we ontzettend veel plezier hebben in ons werk! Het team is verantwoordelijk voor de dierverzorging van A tot Z. Dit wil zeggen van het voeren van pinguïns en leeuwen, tot het assisteren van de dierenartsen bij operaties en dergelijke. Het werk is enorm divers en daardoor doen we ontzettend veel kennis op met de meest verschillende dieren!  Mijn vrije tijd vul ik nog steeds graag met cursussen en opleidingen om mijn kennis te blijven verbreden. En zo later mijn eigen onderneming in de honden te kunnen opstarten.

In de toekomst zal ik af en toe dingen uit mijn vakgebied met jullie delen! Houd de Facebook én Instagram-pagina van Helicon MBO Nijmegen goed in de gaten.


Deel deze pagina opDelen