Menu
vrijdag 26 juni 2020

Even voorstellen: studenten Elise en Tes van Helicon MBO Nijmegen

Even voorstellen... dit zijn Elise en Tes. Ze zitten in het 2e jaar van de opleiding Stad en mens bij Helicon MBO Nijmegen. Op dit moment lopen ze stage op hun eigen school. Hoe dan? Dat vertellen ze je graag!

Dit is Elise
Hallo allemaal,
Mijn naam is Elise Rutjes en ik ben 25 jaar oud. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Stad en mens. Na een aantal verkeerde keuzes op het HBO heb ik ervoor gekozen een MBO-opleiding te gaan volgen. Wat mij zo aansprak aan de opleiding Stad en mens is dat het zo ontzettend breed is. Zo leer ik op school hoe ik evenementen kan organiseren, advies kan geven over duurzaamheid, maar ook wat een gezonde leefstijl inhoudt. Het leren over een gezonde leefstijl is wat ik het leukste vind tijdens de lessen. Naast de lessen heb ik ook stage gelopen. Dit heb ik gedaan bij de organisatie Cross your borders. Tijdens deze stage heb ik projecten begeleid op middelbare scholen. Door deze stage ben ik erachter gekomen dat ik graag les wil gaan geven binnen het middelbaar onderwijs. Nu ik weet wat ik wil kan ik mij gaan richten op de toekomst. Op dit moment loop ik stage op Helicon MBO Nijmegen. Hier mag ik een gastles gaan ontwikkelen om nieuwe studenten te werven op middelbare scholen. Ik ben heel blij met deze stage omdat ik mijn huidige opleiding kan combineren met mijn toekomstplannen. Naast school werk ik met heel veel plezier in een speciaalbier café in Grave, waar ik ook woon. In mijn vrije tijd sport ik graag en zoek ik vaak de gezelligheid op bij mijn vriend of met mijn vriendinnen.Dit is Tes
Ik ben Tes en ik doe de opleiding Stad en mens met de specialisatie Stad en wijk. Ik zit nu in het tweede jaar en ben bezig met een stage bij de afdeling marketing bij Helicon zelf. Ik doe hier erg veel ervaring op, op het gebied van communicatie en marketing, Het doel van deze stageopdracht is een lesprogramma ontwikkelen om vmbo-leerlingen enthousiast te maken over duurzaamheid én Stad en mens. In deze gekke tijden van corona is dit ook een ideale stage aangezien ik veel vanuit huis kan werken. Ook word ik goed begeleid door het regelmatig hebben van online meetings. Eerder heb ik ook stage gelopen bij de Waar in Nijmegen. Hier heb ik veel geleerd over de duurzame industrie en Fairtrade producten, dit was ook super interessant. De opleiding is erg breed. In het eerste jaar leer je veel over duurzaamheid binnen de verschillende richtingen. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om de richting Stad en wijk te gaan doen. Nu ben ik dus vooral bezig met duurzaamheid binnen de wijk zowel voor mens als natuur. Je kunt dus met de opleiding veel verschillende kanten op, en zo zijn er dus ook heel veel verschillende stagemogelijkheden. Dit heb ik zelf ook ervaren. Met name als je opzoek gaat naar een stage merk je dat duurzaamheid niet alleen over het milieu gaat, maar er ook een heel groot sociaal aspect aan zit en dit maakt de opleiding voor mij heel leuk.Meer weten over deze studenten én over de opleiding Stad en mens? Stuur een mailtje naar Karen via k.lathouwers@helicon.nl. 

Deel deze pagina opDelen