Menu
maandag 12 oktober 2020

Student Livia vertelt over haar keuze voor de opleiding Stad en mens

Een studiekeuze maken is lastig, vooral als dit op een jonge leeftijd moet. Ik ben Livia Claassen en ik wil jullie graag wat meer vertellen over de (studie)keuzes die ik zelf heb gemaakt en hoe ik daar vandaag de dag in sta. Ben ik tevreden met mijn keuzes? Wat staat mij nog te wachten in de toekomst? Om mijn verhaal duidelijk op papier te krijgen stel ik mijzelf een aantal vragen.

Stad en mens student Livia

Hoe was je toekomstvisie op de middelbare school?

Ik was een vroege leerling en een van de jongste van mijn klas. Ik wist nog niet wat ik wou gaan studeren na het behalen van mijn diploma. Dit maakte mij soms onzeker. Ik was bang een verkeerde keuze te maken. Nu weet ik dat je van ‘foute’ keuzes ook kan groeien. Soms moet je het gewoon ervaren om erachter te komen wat je wilt.

Welke studiekeuze heb je toen gemaakt?

Na de middelbare school heb ik gekozen voor de opleiding interieuradviseur in Den Bosch. Zowel de opleiding als de stad spraken mij erg aan, maar dit viel echter erg tegen. Ik zat niet op mijn plek en kwam erachter dat dit niet is wat ik wil. Ik baalde natuurlijk ontzettend want ik had een verkeerde keuze gemaakt. Gelukkig kreeg ik hulp met het kiezen van een opleiding die wel bij mij past.

Welke opleiding heb je toen gekozen en hoe voel je je nu?

Ik ben toen bij de opleiding Stad en mens bij Helicon MBO Nijmegen gekomen. De studie sprak mij aan omdat het deze erg actueel is en duurzaamheid is natuurlijk een onderwerp voor de toekomst. Ik zit nu in het tweede jaar en ik ben tevreden met mijn keuze. Het eerste jaar was erg algemeen en in het tweede jaar kon ik mij meer gaan verdiepen in de onderwerpen die ik interessant vind. Ik leer veel over voeding, beweging en vrije tijd. Dit vind ik erg interessant. Ook leer ik plannen en ondernemen. Studeren in deze tijd van corona is erg lastig en ik ben hier nog mijn weg in aan het vinden. Ik wil graag naar het HBO en deze opleiding sluit erg goed aan.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik wil na het afronden van deze opleiding graag verder studeren en door naar het HBO. Mijn motivatie hiervoor is erg sterk en ik weet goed wat ik wil. Vorig jaar heb ik op een festival twee meisjes ontmoet die een master seksuologie aan de universiteit in Leuven volgen. Sinds die dag weet ik dat dit is wat ik wil gaan doen. Het is een lange weg maar ik vind het leuk om ernaar toe te werken. Ik bereid mezelf voor door middel van boeken lezen over onderwerpen in deze richting. Ik herinner mezelf dagelijks aan deze “droom” zo blijf ik scherp.

Ik weet wat ik wil en daar ga ik nu ook voor. Ik voel me erg blij nu ik weet wat ik wil. Het heeft even geduurd en ik gun mezelf de tijd om mijn doelen te bereiken. Het is niet erg om een verkeerde beslissing te maken, zo leer je wat je nodig hebt en waar je aan toe bent. Alle keuzes die ik heb gemaakt in het verleden vormen mij tot wie ik vandaag ben en wie ik later wil gaan worden. Neem je tijd en gun jezelf de vrijheid dingen uit te proberen.

Deel deze pagina opDelen