Menu
woensdag 6 november 2019

Mijn stage bij Helicon MBO Nijmegen! #vanstudentnaarpersoneelslid

Hoi! Mijn naam is Cherel Steeghs en ik ben een student van Helicon MBO Nijmegen. Ik volg hier de opleiding Stad en mens en ik zit in leerjaar 2. Ik heb de afgelopen 10 weken stage gelopen bij Helicon MBO Nijmegen, op mijn eigen school dus... Toch wel gek om ineens tijdens de pauze met mijn eigen docenten te lunchen (maar dat is inmiddels heel normaal hoor :-)).

Het doel van mijn stage #vrijetijd
Mijn stage had als doel om het Toekomst = Groen Festival op zaterdag 5 oktober duurzaam te organiseren. Mijn opleiding Stad en mens heeft verschillende richtingen zoals de specialisatie Vrije tijd. Hierbij krijgen we les over hoe we evenementen zoals een festival duurzaam kunnen organiseren. Bij deze stage kon ik de lesstof toepassen in de praktijk.

Het festival zelf #wateenLEUKwerk
Ik heb me bij het festival hoofdzakelijk beziggehouden met het organiseren van een duurzame straat. In deze straat stonden allemaal verschillende kraampjes die iets met duurzaamheid te maken hadden. Zoals het Duurzaamwonenloket vanuit de gemeente Nijmegen. Hier kon je informatie krijgen over hoe je duurzaam kunt wonen. In de duurzame straat stonden ook verschillende studenten van Stad en mens die hebben meegeholpen. Bezoekers konden bijvoorbeeld sieraden maken van afval en duurzaam speelgoed maken. Ook heb ik mij beziggehouden om spellen voor kinderen te verzinnen maar dan op een duurzame manier. Dit heb ik gedaan door bijvoorbeeld het spel ringwerpen te maken van oude bierflesjes die geverfd zijn met daarbij oude ronde kartonnen bordjes waarin in het midden een gat gemaakt is.

Netwerken & werkzaamheden stage #zinvol
Tijdens mijn stage heb ik veel moeten netwerken met andere mensen. We wilden op het festival graag sprekers hebben die iets konden vertellen over toekomst is groen en wat een relatie heeft met duurzaamheid. Daarom heb ik voor het festival de Krekerij geregeld om een lezing te komen geven. De Krekerij is een bedrijf die krekels verwerken in hun recepten zoals bijvoorbeeld een krekelburger of krekelballetjes. Ik heb ze geproefd en ze waren verrassend lekker! In de toekomst zullen we steeds meer producten eten waar insecten in verwerkt zijn omdat de productie van vlees erg vervuilend is voor het milieu. Ik vond het een hele leuke ervaring om het Toekomst = Groen Festival te organiseren omdat ik met heel veel verschillende dingen bezig ben geweest zoals het regelen van mensen/bedrijven voor de duurzame straat, de voorbereiding voor het festival zoals een draaiboek maken, op de dag zelf alles klaarzetten en echt actief bezig zijn.

De laatste 4 weken van mijn stage #delaatsteloodjes
Het festival was op 5 oktober wat betekent dat ik hierna nog 4 weken stage had. In mijn laatste 4 weken van mijn stage heb ik mij gericht op de PR en communicatie van Helicon MBO Nijmegen. Ik heb verschillende gastlessen gegeven aan vmbo-leerlingen, ik heb voorlichting over Stad en mens gegeven op de voorlichtingsavond voor het VMBO, ik ben samen met mijn stagebegeleidster naar de infomarkt op de Montessorischool geweest om over de opleidingen van Helicon te vertellen én ik heb meegeholpen met het opnemen van een promovideo (ik was de interviewer, zie foto). Tot slot heb ik nog meegeholpen met de decanendag en mocht ik nadenken over hoe de open dagen van Helicon MBO Nijmegen duurzamer aangepakt kunnen worden.

Dit heb ik geleerd #lerenkanheelleukzijn
Door mijn stage bij Helicon MBO Nijmegen heb ik ontzettend veel geleerd over het duurzaam organiseren van festivals en wat hierbij komt kijken. Ik heb daarnaast geleerd om met mensen te netwerken, mails te versturen en telefonisch contact op te nemen met verschillende partijen. Verder heb ik mij nog meer ontwikkeld om voor grote groepen mensen te presenteren. De werkgroep waarmee ik samen het festival georganiseerd heb, vond ik heel erg fijn om samen mee te werken net zoals met mijn stagebegeleidster Karen Lathouwers en de andere collega’s waarmee ik regelmatig contact heb gehad!

Kortom, mijn stage bij Helicon MBO Nijmegen was top!

Deel deze pagina opDelen