dinsdag 8 mei 2018

Op excursieweek naar Groningen!

Ieder jaar gaan 1ste jaars leerlingen van de opleiding Dier en ondernemen en Dierenartsassistent 3 dagen naar Groningen. Dit zijn leerzame én leuke dagen. Tijd voor een verslag! Dierdocent Frits Gnade vertelt:

Dag van vertrek
Op dinsdag 10 april jl. vertrekken we met 62 leerlingen en 5 begeleiders vanuit Nijmegen naar het noorden van het land. Onze eerste stop is al meteen het noordelijkste puntje van de provincie Groningen, Lauwersoog. Hier krijgen we een rondvaart in het waddengebied. We lopen een zandplaat met vogelkijkhut op en we zien zeehonden in de vrije natuur. Een hele ervaring.


In de middag gaan we naar Zeehondencentrum in Pieterburen. Na een korte presentatie door de hoofddierverzorger over de opvang van de zeehonden en het werken met deze dieren kunnen we de opvang zelf bezoeken. Hier zijn verschillende medewerkers bezig met het verzorgen en voeren van de aan de kust gevonden zeehonden.

Dag 2
Na een goede nachtrust en een goed verzorgd ontbijt in het hostel vertrekken we naar ons eerste bedrijf, bij de Alpaca-ranch in Meeden. Hier worden een veertigtal alpaca's gehouden voor de fok. Na een presentatie door de eigenaar mogen we de dieren bezoeken en met ze op de foto.In de middag wordt de landelijke doorsteek gemaakt naar het Drentse Emmen. Hier bezoeken we het nieuwe, in 2016 geopende, Wildlands Adventure Zoo. Eerst worden de grote natuurlijke dierverblijven zelf door de leerlingen bezocht. Iedereen is onder de indruk over de uitgestrektheid van dit park. Na sluitingstijd krijgen we een avondrondleiding van de dierverzorgers. Zij laten vele plekken achter de schermen zien, zoals de nijlpaardenstal, savannestallen, olifantenverblijven, dieetkeuken en het zeeleeuwenverblijf. Hierbij ervaren we
hoe het is om als dierenverzorger de laatste dagronde door het park te maken.Dag 3

Op de derde dag, donderdag 12 april, zijn de leerlingen in de morgen vrij om de stad Groningen te bezoeken met de bijbehorende markante gebouwen, zoals de Martinitoren. Daarna vertrekken we richting Steenwijk. Hier hebben ze in de middag een vullend programma bij "Mennen voor Mensen" in Steenwijk. Na verdeling in drie groepen krijgen we een wissel-programma:

  1. Het eerste onderdeel is een demonstratie van Mike van de Most, die op hoog niveau schapen drijft met Border Collies. De leerlingen kunnen op gepaste wijze ervaren hoe het schapen drijven in de praktijk gaat. Een leuke en vlotte presentatie.
  2. Het tweede onderdeel is het mennen van een dubbelspanrijtuig met twee Friese paarden. Waarbij de leerlingen onder begeleiding van een instructeur de paarden echt mogen mennen. Dit alles door de landelijke weiden, smalle bospaadjes en een echt ven in het Friese landschap.
  3. Het derde onderdeel is een spelactiviteit, waarbij het vertrouwen en zelfvertrouwen van de leerlingen wordt getest.Al met al een zeer geslaagde excursie met prachtig weer! Weer op naar volgend schooljaar!

Deel deze pagina opDelen