Menu
24
nov
Open Dag
Maak kennis met onze school

Open dag zondag 24 november

Aanstaande zondag 24 november kun je kennis maken met onze mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Groene leefomgeving en Voeding. Je bent van harte welkom tussen 11.00 en 14.00 uur op Scheepsboulevard 1 in Helmond. Er is van alles te doen en te proeven. Bij binnenkomst serveren wij een spannende welkomstcocktail en wandel je door de Foodmarket van onze leerlingen Voeding en welzijn. Nog meer smaakexplosies beleef je in de Kas op het dak bij het proeven van de eetbare bloemen of bij het moleculair koken in het Sciencelab. Buiten kun je klimmen en je opwarmen bij de Outdoor cooking. Voor parkeerinfo zie onderaan deze pagina.

Voeding en een gezond leven

In de opleiding Voeding leer je waar voeding vandaan komt, van dichtbij in de regio tot over de hele wereld. Door zelf te koken en stages in de voedingsector weet je hoe eten en drinken wordt gemaakt. Een bestaand product verbeteren voor de gezondheid of verduurzamen staat nu op het lesprogramma; tijdens de Open dag kun je op onze 'Foodmarket' de resultaten proeven. In de kas op het dak bereiden de studenten een vers gerechtje en in het Science Lab zijn demonstraties ‘moleculair koken’.

Outdoor en recreatie, voor actieve natuurliefhebbers

Ben je graag buiten, actief in de natuur en vind je het leuk om met mensen te werken? Bij Outdoor en recreatie op niveau 3 én 4 leer je groepen te begeleiden bij buitensport activiteiten zoals mountainbiken, survivaltochten en nog veel meer. Je bent een enthousiaste doener die tegelijkertijd alles weet over het beheer van een recreatieterrein of camping. Ons stagebedrijf Outdoorpark Reusel vertelt je vandaag alles over het werken in de recreatiebranche.

Dier, actief en praktijkgericht

Bij de Dieropleidingen laten studenten zien hoe je beroepsmatig met dieren werkt. Speciale gasten zijn de politiehonden van K10 Workingdogs. Dit stagebedrijf is wereldwijd een van de belangrijkste opleiders en leverancier van honden die internationaal werken voor onze veiligheid.

Begeleiding in studiekeuze

Er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de mbo-studenten en de vakdocenten. Bij het centrale Studiekeuzepunt kun je terecht als je het nog helemaal niet weet of begeleidingsvragen hebt. Vanaf de intake tot en met het diploma zorgen de mentoren en het team Begeleiding en Ondersteuning voor persoonlijke studieloopbaancoaching. Aanmelden voor een opleiding kan al tijdens de Open dag.

Parkeren

Rondom het gebouw van Helicon MBO Helmond (De Groene Campus) zijn diverse parkeermogelijkheden. Tevens kun je parkeren op het terrein achter Foodtech Brainport en in de parkeergarage van Fletscher (1e half uur gratis, tot 60 minuten € 0,75, daarna € 1,50 per uur).

Deel deze pagina opDelen