Menu

Onze school in beeld

Helicon MBO Helmond biedt actieve en praktijkgerichte opleidingen in Buitensport, Dier en Voeding.

Onze school

Samen met ongeveer 550 studenten ontwikkel je hier je talenten in een open en fijne omgeving. En elke dag is anders; de ene dag klimmen de studenten Buitensport aan onze klimwand omhoog, de andere dag staat er een paard op het schoolplein als onderdeel van een gastles, of worden er zelfgemaakte gezondere stroopwafels uitgedeeld door de studenten Voeding.

Naast klaslokalen zijn er open leerpleinen waar je aan projecten kunt werken. Het Food- en freshlab biedt alle mogelijkheden om voeding te bereiden. En sinds kort is er een herpeten-lokaal, waar je alles leert over kikkers, schildpadden, slangen en gekko's. In de pauze kun je altijd terecht in onze gezonde kantine 'Elly's Kitchen', waar je kunt kiezen voor een gezonde lunch of snack. 

Omdat we midden in Helmond gevestigd zijn, worden veel praktijklessen op externe locaties gegeven. We vinden het belangrijk om jou de prakijk te laten ervaren. Daarom werken we veel samen met bedrijven in de omgeving, zoals met een kinderboerderij, dierentuin en klimbos. Zo ga je tijdens je opleiding regelmatig op bezoek bij bijzondere organisaties en bedrijven en komen er inspirerende gastsprekers op school vertellen over hun dagelijkse praktijk.

Duurzaamheid vinden we heel belangrijk. Zo ligt ons hele dak vol met zonnepanelen, worden de wc's doorgespoeld met regenwater en hebben we 40 leenfietsen om prakijkbedrijven in de buurt te kunnen bezoeken.

Deel deze pagina opDelen