Heliconext: Groene Café 9 april

Durven wij jongeren aan het stuur te zetten? Tijdens de tweede editie van het Groene Café bieden wij u weer inspirerende workshops en kunt u aansluitend tijdens de proeverij ervaringen delen met vakgenoten en onze studenten.

Programma: inloop 15.30 | welkomstwoord 15.45 | 16.00 workshops | 17.30 proeverij

Toelichting workshops

  • Co-creatie: jongeren aan het stuur - door Xander Beks, initiatiefnemer van I4NATURE, een coöperatieve samenwerking om de grootste klimaatgeörienteerde samenwerking ter wereld te worden waar jongeren aan de uitdagingen van klimaat, voedselzekerheid en gezondheid werken. Xander maakte de onderwijsdebatfilm van het jaar 'Wat is het doel van onderwijs?' Hij werkt al meer dan 10 jaar in de driehoek onderwijs, bedrijfsleven en overheid met co-creatie projecten waarbij jongeren vanuit hun intrinsieke motivatie meewerken aan oplossingen.
  • Zelfsturing en ondernemingszin - door Wilma van Esch, spreker, auteur en procesbegeleider in educatieve organisaties van KO tot HBO. Al haar werkzaamheden zijn gericht op het verhogen van welbevinden, betrokkenheid en ondernemingszin van studenten én professionals. Liefst willen we studenten die verantwoordelijkheid nemen en zelfverzekerd en vrij de wereld in durven gaan, toch? Maar hoe stimuleer je dat? Hoe vergroot je zelfsturing en creativiteit? Heeft iedere student dat ook in zijn mars? Wilma laat je nadenken over wat je ziet bij studenten en hoe je hen kunt begeleiden in hun boeiende ontwikkelproces.
  • Ondersteuningsbehoefte - door Dana van den Dungen, orthopedagoog externe dienstverlening & autismesteunpunt SSOE. Hoe kan ik als praktijkopleider aansluiten bij de ondersteuningsbehoefte van studenten die net iets extra's nodig hebben? Welke vragen stel ik al tijdens het kennismakingsgesprek? En hoe kun je verwachtingen op elkaar afstemmen? Aan de hand van praktijksituaties en uw eigen inbreng komen al deze facetten aan bod.
Deel deze pagina opDelen