Menu
vrijdag 27 september 2019

Even voorstellen

Afgelopen schooljaar hebben wij afscheid moeten nemen van een hoop collega's en dit schooljaar hebben wij dan ook een hoop nieuwe collega's erbij gekregen. Zij zullen zich kort voorstellen aan jullie.

Alex, Docent economie en rekenen

Mijn naam is Alex Heesbeen, docent economie en rekenen. Ik kom uit Geldermalsen maar woon tegenwoordig in Tiel, samen met mijn vriendin, 2 dochters en een handvol huisdieren.

Voordat ik als docent ben gaan werken heb ik een aantal jaren gewerkt als snowboard instructeur in de winter (Alpen) en als surfinstructeur in de zomer (Portugal). Zodoende heb ik jarenlang gasten meegenomen door de natuur, de bergen en in de zee.

Ook hier in Nederland ben ik het liefst buiten en met de natuur bezig. Zo heb ik de afgelopen jaren een IVN opleiding natuurgids gedaan en een buitensportopleiding.

Ik heb de laatste 10 jaar vooral met de kwalificatiedossiers gewerkt, behorende bij de toerisme – en de sportopleidingen en hoop dan ook iets van deze ervaring mee te kunnen nemen naar Helicon.

Ik zie voor mijzelf een mooie rol als het gaat om het verbinden van de passie die de student heeft voor de natuur en de professionele werkelijkheid.

Demi, Stagiaire Dier

 

Ik ben Demi Ruijs, 23 jaar en woon in Lithoijen in het mooie Brabant. Mijn hobby’s zijn paardrijden en knuffelen met al mijn huisdieren. Daarbij doe ik graag leuke dingen met vriendinnen en carnaval vieren! Ik doe de opleiding docent/kennismanager in de paardensector aan de Aeres Hogeschool in Wageningen. Hiervoor loop ik komend halfjaar stage bij team dier. Voorheen heb ik zelf ook op deze school gezeten maar ben toen na een jaar gestopt om de opleiding paardenhouderij te doen op het Helicon MBO Nijmegen.

Naast mijn opleiding heb ik verschillende banen zoals bij de Plus en de Primera, maar ook ben ik te vinden om de grotere paardenevenementen. Al met al ben ik een bezig bijtje en hoop hier een super leuke stageperiode te hebben!

Duncan, Stagiaire Dier

Hallo allemaal,

Mijn naam is Duncan van Dorp, ik ben 23 jaar en woon in Nieuwegein. Inmiddels zit ik in mijn derde jaar van de Aeres hogeschool in Wageningen. Hier volg ik de opleiding docent en kennismanager recreatie en gezelschapsdieren. Afgelopen twee jaar heb ik op VMBO scholen stage gelopen. De huidige periode is de eerste keer dat ik meeloop op het MBO.

Nadat ik mijn VMBO diploma heb behaald heb ik mijn diploma voor de opleiding dier gedrag en ondernemen (niveau 3) behaald op het Helicon in Geldermalsen. Na deze opleiding ben ik naar het Aeres MBO in Barneveld gegaan, voorheen groenhorst. Hier heb ik mijn diploma diermanagement (niveau 4) behaald. Gedurende de gevolgde opleidingen heb ik veel verschillende stages gelopen waardoor ik veel ervaring heb op gedaan op verschillende vlakken. Echter waren deze stages wel allemaal dier gerelateerd. Zo heb ik stage gelopen in dierentuinen, dierenwinkels, hondendagopvangen, dierenartspraktijken en ga zo maar door.   

Inmiddels werk ik acht jaar in dierenspeciaalzaak de Diebo in Nieuwegein. Hier sta ik voornamelijk op de aquarium afdeling maar op elke afdeling ingezet. Sinds een jaar of drie ben ik een dieren oppasbedrijf begonnen wat behoorlijk goed is gaan lopen.

Gedurende de periode dat jullie mij zullen treffen loop ik voornamelijk mee met klas 3.1 Hier zal ik mentorlessen van meelopen met Myrna en de lessen van deze klas met Floske. In deze periode ga ik gesprekken voeren met de leerlingen van deze klas en het project boerderij begeleiden.

Ik hoop jullie genoeg geïnformeerd te hebben en als er nog vragen zijn hoor ik het graag!

Met vriendelijke groet,

Duncan van Dorp

Henry, Stagiaire Eco en wildlife (LIO)

Mijn naam is Henry Lisseveld en ik ben 25 jaar oud. Ik woon in Utrecht en ben LIO bij de opleiding Eco & Wildlife. Dat houdt in dat ik in het laatste jaar van mijn opleiding tot docent biologie 2e graad zit. Ik geef onder andere ecologie, biotopen in Nederland, relatie mens & natuur EU en meer.

Op de foto ben ik te zien tijdens onderzoek voor mijn minor in Madagaskar. Ik ben daar zowel boven als onder water bezig geweest met het monitoren en in kaart brengen van het leven wat daar te vinden is. Deze praktijkervaring probeer ik zoveel mogelijk mee te nemen in de lessen.

Daarnaast doe ik veel aan sport en maak ik muziek in mijn vrije tijd. Ik schrijf zelf en ben regelmatig op verschillende podia te vinden.

Patricia, Stagiaire Dier

Hallo allemaal!

Mijn naam is Patricia Siem, 24 jaar en loop komend halfjaar stage bij de dierafdeling. Ik kom uit Friesland en ben naar Arnhem verhuisd voor de studie in Wageningen, docent en kennismanager recreatie- en gezelschapsdieren. Hiervoor heb ik de studie mbo 4 diermanagement gedaan in Leeuwarden.

Mijn hobby’s zijn dansen, wandelen en mee achterop de motor. Daarnaast werk ik bij de Lidl en in de zomervakanties help ik bij een Dierenpension. Komende herfstvakantie pas ik op een melkveehouderij, dit doe al een paar jaar samen met een hulpboer (die is met pension),

Deel deze pagina opDelen