Menu
dinsdag 19 november 2019

Imago boomkwekerij is aan het stijgen

Een hoop mensen denkt dat werken in de boomkwekerij slaapverwekkend is, zij lopen een beetje achter. Het imago van de boomkwekerij is aan het stijgen merken wij op. Dit jaar hebben meer jongeren gekozen voor de opleiding boomkwekerij. Onze docent Jan van Lavieren was aanwezig op het druk bezochte evenement ‘Kom op de kwekerij’ waar ruim 1250 mensen kwamen. Hij merkt dat er meer waardering en belangstelling is.

De afgelopen jaren is de boomkwekerijsector technologisch gezien erg aan het ontwikkelen en groeien. De bomen die in de Betuwe worden gekweekt zijn wereldwijd populair. Het is belangrijk dat veel studenten voor een boomkwekerij-opleiding kiezen om het niveau op pijl te houden. Het aantal studenten wat zich aangemeld heeft voor de opleiding is al gestegen ten opzichte van vorig jaar. Mensen krijgen het door dat deze sector van groot economisch belang is en een belangrijke rol speelt in de regio. Ook is er meer waardering voor de boomkwekers ontstaan, de bomen dragen namelijk bij dat de opwarming van de aarde minder snel gaat.

Veel mensen denk nog dat werken in de boomkwekerij nog vies en zwaar werk is. Dat is al jaren niet meer zo er zijn inmiddels veel technologieën en die worden ook nog steeds ontwikkeld. In de boomkwekerij wordt veel gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, in de toekomst willen wij meer samenwerken met techniekopleidingen in het kader van precisielandbouw „Vooralsnog is het toekomstmuziek, maar we zijn al wel in gesprek met een technische school hierover”, aldus Van Lavieren.

 

Deel deze pagina opDelen