woensdag 31 oktober 2018

Belevenissen van student Sonny Wijts vanuit Zuid-Afrika

Sonny loopt stage bij Silkaatsnek Nature Reserve in Zuid-Afrika. Hij is één van de 10 studenten die via Helicon met een excellente beurs een internationale ervaring opdoet buiten Europa. Silkaatsnek Nature Reserve wordt gerund door twee oud Eco & Wildlife studenten van Helicon Velp; Hessel uit Deventer en Dilo uit Bergen op Zoom. Zij wonen en werken sinds 2013 in het bijzondere Zuid Afrika en delen graag hun kennis en passie met anderen!

Verslag van Sonny:

Nu ik al zo'n 8 weken in Zuid-Afrika verblijf, lopen mijn twee projecten op volle toeren. Het hoofdproject is het herintroduceren van de zebra Nangoesten in de Magaliesberg, op welke plek we al dieren hebben gehaald bij Wildlife Rehabilitation Centre Jabulani. Op dit moment hebben wij hier de eerste 4 Mangoesten, waarvan 1 drachtig vrouwtje. Als we genoeg dieren hebben zullen we beginnen met de release.  

Het tweede project is de inventarisatie van amfibieën en reptielen. Dit loopt goed en heb ik al een aantal slangensoorten gespot, waaronder de Mozambique spuwende cobra. Maar ook hagedissen zoals de Tree Agame en enkele kikkers en padden.

Voor de stage zelf en voor mijn leerdoelen houd ik me bezig met het gidswerk en heb ik een volle maan nachtwandeling gedaan voor 17 toeristen en doe ik mee met de Gamedrives waarbij ik dan vertel over de dieren die de passagiers zien en probeer ik mijn kennis over te dragen als gids (in opleiding).  De stage duurt nog even en ik hoop nog veel te leren maar dat zal vast wel lukken met het fijne team! Een betere stage had ik me niet kunnen bedenken en al helemaal niet met de excellentie beurs op zak!

Met vriendelijke groeten  Sonny Wijts, 

Een enthousiaste Eco&Wildlife student met passie voor de natuur.

Deel deze pagina opDelen