Menu

Helicon MBO Eindhoven in beeld

De sfeer op school

Helicon MBO Eindhoven is een kleine school waardoor bijna iedereen elkaar kent. Dat zorgt voor een goede sfeer waarbij we de student echt centraal kunnen stellen. Het contact tussen medewerkers en studenten is laagdrempelig wat er voor zorgt dat alles bespreekbaar is.


Opleidingen

Mbo niveau 2 BOL (4 dagen school, 1 dag stage): hovenier, dierverzorging én dierverzorging: oriëntatie paard
Mbo niveau 2 BBL (4 dagen werken, 1 dag school): hovenier
Mbo niveau 3 BBL (4 dagen werken, 1 dag school): boomverzorging/ETW

In onderstaande filmpjes vertellen studenten Gijs, Roos en Kim je meer over onze opleidingen hovenier, dierverzorging en dierverzorging: oriëntatie paard

Gijs (hovenier):

Roos (dierverzorging)

Kim (oriëntatie paard)


Over onze school

Op Helicon MBO Eindhoven zitten ongeveer 200 studenten, BOL en BBL. In het gebouw wordt ook Leerlingen op de manege tijdens een praktijkles paard VMBO onderwijs aangeboden. Deze leerlingen hebben op andere tijden les en pauze.

Onze studenten leren vanuit de theorie én praktijk. In en rondom de school hebben we veel ruimte voor praktijklessen. De opleiding Hovenier heeft tuinen, een kas en een straathal. De opleiding Dierverzorging heeft twee dierenweides, een knaagdierencentrum, een boerderij en er zijn ook reptielen op school. Oriëntatie paard maakt regelmatig gebruik van de ponymanege, op 20 minuten afstand van school.

In de pauze kunnen studenten terecht in onze gezonde kantine. Je kunt er altijd kiezen voor een gezonde lunch of snack. 

Deel deze pagina opDelen