vrijdag 9 maart 2018

Zo leuk is leren: keuzedeel ‘inspelen op innovaties’

In tien weken tijd bezochten leerlingen van MBO Eindhoven diverse bedrijven om zo hun blik te foto: Duurzame kost in het veemgebouw Eindhovenverruimen en een kijkje te nemen in de toekomst op het gebied van Groen, maar ook daarbuiten. Het thema: inspelen op innovaties.

Duurzame kost
Een van de bedrijven waar leerlingen gingen kijken was Duurzame kost. Leerling Juliette Kempen: “dit was erg leuk. De eigenaar noemde zichzelf een flatboer en dat was hij eigenlijk ook”. In de flat in het Veemgebouw maken ze gebruik van een kringloopsysteem. Ze kweken er sla, de mest is van forellen die er ook gekweekt worden en de overschotten wordt gevoerd aan de forellen.

Philipsfoto: 3D betonprinter bij TUE
Bij Philips bezochten leerlingen de röntgen en mri-fabriek en ze kregen een rondleiding bij de groot groenvoorziening. 

TUE betonprinter
Bij de TU in Eindhoven zagen de leerlingen hoe een enorme betonprinter complete delen van een gebouw kan maken. Erg indrukwekkend!

Rondeel
Bij Rondeel zagen de leerlingen een compleet nieuwe manier van kippen houden. Het is niet foto: Rondeelalleen milieubewust maar ook diervriendelijk. Vooral voor de leerlingen van de dieropleiding interessant natuurlijk.

Van Berlo innovaties
Ook een bedrijf dat opdrachten krijgt van externen werd bezocht. Van Berlo helpt anderen met het ontwerpen van nieuwe snufjes.

“Het is leuk om te zien hoe bedrijven bezig zijn met de toekomst” aldus de leerlingen. Een kijkje nemen in de keuken van bedrijven was absoluut van toegevoegde waarde. Leerlingen staken er veel van op. foto: Leerlingen bij Van Berlo

Deel deze pagina opDelen