Menu

Leren in de praktijk

Praktijk op school

Op school krijg je praktijkdagen. Je leert daarin alles wat je nodig hebt in je toekomstige beroep. We richten deze tijd zo praktisch mogelijk in. Je verzorgt bijvoorbeeld onze eigen dieren, gaat aan de slag in de schooltuin of werkt aan bloem- en designprojecten. Soms komt er een gastdocent in de les, of ga je op excursie. Daarnaast geeft de docent je alle theoretische informatie die je nodig hebt in de praktijk van jouw toekomstige beroep.

Praktijk op stage/werk

Je stage bij de BOL-opleiding of je werk bij de BBL-opleiding is een belangrijk deel van de opleiding. Je moet voldoende tijd in de praktijk doorgebracht hebben om je diploma te kunnen behalen.

Je leert onder begeleiding van een praktijkopleider op het bedrijf. Je ontdekt hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat, en je oefent je beroepsvaardigheden. Je past kennis van school toe en ontdekt wat je nog meer wilt en moet leren om goed te worden in je beroep.


Verdeling theorie en praktijk

Bekijk de exacte verdeling van stage/werk en school of lees hieronder globaal hoe de verdeling is. 

BOL-opleiding

Ongeveer 40% van je opleiding vul je in met stage. Je gaat 60% van de tijd naar school. 1,5 dag per week krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en ICT. Je krijgt ook 1,5 dag per week praktijkvakken.  

BBL Hovenier

Je komt één dag per week naar school en draait dan mee op de praktijkdag van je opleiding.
De vakken Nederlands, Engels en Rekenen moet je al op 2F niveau gehaald hebben, of je moet dit zelfstandig behalen.

BBL Boomverzorging/ETW

Je gaat hele dagen werken en komt regelmatig een hele week terug naar school. Daar krijg je in het eerste jaar ongeveer 70% praktijk en 30 % theorie. In het tweede jaar krijg je 30% praktijk en 70% theorie.


.

Deel deze pagina opDelen