Menu
dinsdag 8 januari 2019

Project Milieu genomineerd voor Impactprijs Groen onderwijs 2018

Een vakjury heeft onze bijdrage aan het project “Groenste transferium van Nederland” genomineerd in de categorie MBO voor de Impactprijs groen onderwijs 2018. Tijdens de Manifestatie GroenPact op 16 januari vindt de prijsuitreiking plaats. 

Impactprijs Groen onderwijs 2018

Nominatie was mogelijk als studenten samen met bedrijven of maatschappelijke instellingen echte vraagstukken uit de praktijk hebben aangepakt en het project impact heeft gehad op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Hier hebben onze studenten Milieu zeker in geholpen!

Groenste transferium van Nederland

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft bij de bouw van het nieuwe transferium de ambitie uitgesproken om deze ‘de groenste van Nederland’ te maken. Studenten van de milieu-opleidingen van Helicon MBO Den Bosch hebben destijds een adviesrapport uitgebracht. Het bood concrete adviezen met welke verblijven het transferium zwaluwen, vleermuizen en bijen kan aantrekken. De aanbevolen zwaluwnesten, bijenhotels en vleermuiskasten zijn door studenten van het Koning Willem 1 College gemaakt en hangen nu ook daadwerkelijk aan het transferium.Deel deze pagina opDelen