Menu

Digital Nomads

Hoezo moet je elke dag naar hetzelfde schoolgebouw, als je de wereld hebt om te leren?

De reis van onze Digital Nomads

Leren kun je overal. En studenten leren het beste als ze zelf eigenaar zijn van hun leerproces. Ons geloof in dit principe heeft geresulteerd in het unieke project ‘Digital Nomads’. Een maand reizen zonder een les te missen.

Wanneer staat vast, hoe is vrij

Onze 14 mbo-studenten die meegaan bepalen samen de bestemming en de route naar huis. De studenten geven zelf invulling aan de reis en nemen ieder een persoonlijk leerdoel mee. De zelfgenoemde Digital Nomads zijn een ultiem voorbeeld van de onderwijsmethode van Helicon MBO Den Bosch, genaamd Breek los.

Volg de reis

Hier blijf je de komende maanden op de hoogte van onze voorbereidingen.

September

Studenten ontvangen een mysterieuze mail: 'Ga je mee een maand op reis, zonder een les te missen?'


De aanmeldingen voor de reis stromen binnen. 

Oktober

De selectieprocedure start.


Goed nieuws voor Clarissa, Nick, Fleur, Kirsten, Tom, Danique, Lotte, Amber, Lylian, Nikki, Nerena, Manon, Janne en Brechje. Ze mogen mee op reis!  

Oktober / November

De club komt wekelijks samen om elkaar te leren kennen en de reis te gaan voorbereiden. Tot 's avonds laat overleggen? Geen probleem! Pizza erbij en knallen maar!

December

De landen die de Digital Nomads gaan bezoeken zijn bekend! Ze gaan naar: Polen, Hongarije, Roemenië, Griekenland en de Azoren. Noord-Macedonië staat hierbij nog in optie om toegevoegd te worden.

Meet our nomads

Hoi, ik ben Amber, 20 jaar en vierdejaars student Paraveterinair

Onzekerheid: fijn!

Al van jongs af aan wist ik dat ik naar het buitenland wilde. De veilig- en zekerheid van Nederland, pff, ik ontdek liever een land wat ik nog niet ken. Ik houd van het met handen en voeten praten met mensen die jouw taal niet spreken, andere culturen te leren kennen en nieuwe gewoontes op te pikken.

Normaal gesproken krijg je de kans om één keer in het buitenland op stage te gaan. Maar na mijn eerste stage in Engeland, begon het bij mij alweer snel te kriebelen om weer naar het buitenland te gaan. En dat mocht van school! Dus heb ik zelf een extra stage in Portugal geregeld.

Toen ik in Portugal zat, hoorde ik dat er nog een kans was om te gaan reizen met school. Die kans pak je dan natuurlijk met beide handen! Dus, nieuw buitenlands avontuur, kom maar op! Ik heb er zin in.


Meer, verder, beter, anders.

Ik ben Tom, tweedejaars Onderzoeker natuur en milieu.

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in biologie en alles wat buiten leeft. In mijn vrije tijd reis ik graag het hele land door, met mijn camera in de hand, om zo veel mogelijk soorten planten en dieren te vinden. Het lijkt het me geweldig om in Europa nieuwe landschapsvormen en ecosystemen te gaan ontdekken.

Instagram: @np_tomurbanus 

Digital Nomad Tom Urbanus tweedejaars Onderzoeker natuur en milieu

Afgelopen zomer heb ik voor de Nederlandse jeugdbond voor natuurstudie een zomerkamp begeleid in de Weerribben. Ineens ben je dan verantwoordelijk voor veel mensen, op een plek waar je zelf ook nog nooit bent geweest. De manier waarop je dan leert improviseren en verantwoordelijk nemen vond ik geweldig. En doe ik graag op grotere schaal nog eens over als Digital Nomad. Enne… plannen is heel eerlijk gezegd niet mijn sterkste punt. De reis helpt me vast ook dit te verbeteren.

Loskomen van mijn vertrouwde omgeving

Hoi, ik ben Manon Pijnenburg, 18 jaar oud en student Voeding en welzijn.

Ik woon in het pittoreske Dongen met vrienden en familie dicht in de buurt. Meegaan met de Digital Nomads betekent letterlijk en figuurlijk afstand nemen van mijn vertrouwde omgeving. Ik wil graag zelfstandiger worden en door mee te gaan, kom ik hier een hele stap verder mee.

Toen ik mijn motivatie voor deze reis moest opsturen, ben ik meteen losgegaan met een video. Ik houd erg van video editing, muziek, fotografie en social media. Deze talenten heb ik in mijn motivatievideo kunnen laten zien en komen goed van pas als we straks op reis zijn.

 Je mag dus zeker videoverslagen tijdens onze reis verwachten! Volg ons op Instagram @helicondigitalnomads 

Deel deze pagina opDelen