Menu
dinsdag 28 januari 2020

Bedrijfsopvolgers op zoek naar hun toekomst

In januari bezochten de studenten biodynamisch groenteteeltbedrijf de Beersche Hoeve. Tijdens deze avond keken we zowel naar reguliere en naar alternatieve financieringsvormen. Studenten ontdekten nieuwe manieren om je agrarisch bedrijf te verduurzamen zonder de bank. De bedrijfspraktijk werd toegelicht door beoogd bedrijfsopvolger Teun en Susan Drion expert in alternatieve financieringsvormen. Stof tot nadenken.

Visie, missie en strategie

De derde bijeenkomst van het excellentieprogramma duurzame bedrijfsopvolging stond in het teken van visie, missie en strategie.  Eerst doken we onder leiding van de ondernemerscoach van ZLTO met de studenten in de theorie. De praktijk werd deze avond belicht door de ondernemers van het bedrijf  J. van Esch, specialist in buitenruimte. Dit bedrijf wordt inmiddels bestuurd door de 3e generatie. Bijzonder gastvrij werden we rondgeleid over het bedrijf. Heel bijzonder dat verschillende generaties de tijd namen om onze studenten te inspireren!

Op 13 februari gaan we met de studenten op bezoek bij veranderaars en koplopers. In maart is er een avond met ouders waarin we een workshop volgen over samenwerken en communiceren. Begin april sluiten we het project af met de eindpresentaties van de student of het gezin. 

Het excellentieprogramma duurzame bedrijfsopvolging wordt uitgevoerd samen met ZLTO en FoodUp Brabant. 

Deel deze pagina opDelen