Menu
dinsdag 28 januari 2020

Team Helicon MBO Boxtel door naar NK Tuinaanleg op Tuinidee 2020

Op donderdag 23 en vrijdag 24 januari namen Juul Verbeeten en Stijn van den Beuken (klas HO33) deel aan de kwalificatieronde van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Het was ongelofelijk spannend, tot op de laatste minuut. Op het nippertje wisten Juul en Stijn hun tuin als eerste op te leveren, wat ze een extra punt opleverde. Die kwam goed van pas, ze wonnen uiteindelijk met één punt verschil van de nummer 2.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door de branchevereniging VHG en World Skills Netherlands. Totaal doen hieraan 16 teams van verschillende AOC’s mee. Per kwalificatieronde wint er één team, en de vier overgebleven teams doen dan mee met de finale tijdens Tuin Idee in ’s-Hertogenbosch op 13, 14 en 15 februari 2020. Het winnende team op Tuin Idee wordt dus Nederlands kampioen en mag daarna ook nog eens mee doen aan de Euroskills, dit jaar in Graz, Oostenrijk.

Nu goed trainen voor de finale, aldus Juul en Stijn. Leren van de foutjes die gemaakt zijn tijdens de kwalificatieronde en proberen ook die punten te verbeteren. Juul en Stijn liepen aan het einde van dag één behoorlijk achter op schema, maar wisten dit de tweede dag gelukkig rap in te halen. Tijdsmanagement is dus nog een aandachtspuntje in de training en coaching. Bij de finale is geen ruimte voor oefening, de tekening wordt pas een dag van te voren bekend gemaakt. Dat maakt het extra spannend! 

Hier vind je alle foto’s in een mooie compilatie: https://youtu.be/XpyT0DlYXO4. Meer informatie over de wedstrijd.

Deel deze pagina opDelen