Menu
maandag 15 april 2019

Bedrijfsopvolging; de eerste stappen zijn gezet

De afgelopen periode deden 13 studenten en hun ouders mee aan het project. Na zes bijeenkomsten, die steeds op een ander inspirerend bedrijf plaatsvonden was het op dinsdagavond 9 april tijd om hun toekomstdromen te delen.  

We waren te gast bij de Brandevoortse hoeve in Helmond. Maikel Habraken mede-eigenaar/ondernemer én oud-student van Helicon vertelde over de stappen die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt met het bedrijf. Terugkijkend op de bedrijfsopvolging, inmiddels ruim 20 jaar geleden, gaf hij aan dat het hem erg heeft geholpen om al op jonge leeftijd door zijn vader bij de bedrijfsvoering te zijn betrokken. “Achteraf heel fijn, zo groei je langzaam naar een bedrijfsopvolging toe”, vertelde Maikel.

Door de bedrijfsbezoeken aan de melkveehouderij van de familie van Zeelst, Buffelboerderij de Stoerderij, Kaasboerderij de Ruurhoeve en VPO Oirschot zijn studenten aan het denken gezet over hoe de consument denkt en hoe je hierop kunt inspelen als producent. Dit was voor de studenten erg leerzaam. In de gepresenteerde plannen kwam dit veelvuldig terug. Studenten willen dolgraag het verhaal van hun bedrijf en de productie van voedsel aan de consument vertellen. Met liefde ontvangen zij groepen burgers op hun bedrijven.  

Vol passie en trots vertelden de studenten over hun familiebedrijven. Nostalgie en de drive om in de toekomst het werk van de generaties voort te zetten vormden de rode draad door de toekomstplannen heen. Maar wel mét de huidige maatschappij en haar uitdagingen als belangrijke punten om rekening te houden. Zoals één van de studenten opmerkte: ‘Ergens zal de melk vandaan moeten komen, ik ben een koeienboer, dat is en blijft mijn passie. Ik laat graag zien waar de melk vandaan komt en hoe mooi ons vak is. Wij willen graag PlanetProof worden en rekening houden met klimaat en natuur.”  

Conceptontwikkeling en waarde-creatie zoals dat bij de bezochte bedrijven ter sprake kwam prikkelden onze studenten na te denken over de richting die zij zelf willen inslaan. Nadenken over een nieuw concept waarbij je een regionaal product mét een verhaal aanbiedt én financieringsmogelijkheden zoals crowd-funding. Een aantal studenten gaat zich hierin verder verdiepen door het opzetten van een nieuw concept op het ouderlijk bedrijf.  

Een aantal studenten gaat meteen na hun mbo-opleiding thuis aan het werk. Maar er zijn ook ouders die graag zien dat hun kroost eerst een paar jaar voor een baas gaat werken onder het motto “ervaar maar eens hoe het op een ander is”. Ook doorstuderen aan het hbo is slimme vervolgstap die een aantal studenten gaat zetten. En zoals docent Corrie van Gestel de bijeenkomst afsloot; “De eerste stappen zijn gezet, blijf kijken in kansen dan komt er altijd een oplossing.”  

Het excellentieprogramma duurzame bedrijfsopvolging wordt uitgevoerd samen met Jong ZLTO en Food Up Brabant.

Deel deze pagina opDelen