Menu
dinsdag 19 februari 2019

Grote metamorfose voor schooltuin

De binnentuin aan de achterzijde van onze school wordt opnieuw ingericht. De nieuwe binnentuin gaat een plek worden waar studenten in de pauzes kunnen verblijven, maar ook tijdens de lessen kunnen leren én werken in de praktijk. Na de bouw van de nieuwe praktijkhal een volgende stap in de vernieuwing van het terrein.

Gerealiseerd door studenten én bedrijfsleven

Studenten van de opleiding Tuin- en landschapsinrichting maakten een ontwerp waarin al deze functies terugkomen. In de afgelopen weken is gestart met de uitvoering van het project. Iedere woensdag wordt er door onze studenten-hovenier gewerkt aan dit project. Studenten zijn met het ontwerp in de hand in overleg gegaan met het bedrijfsleven. Met een mooi resultaat want het bedrijfsleven sponsort een groot aantal materialen, bomen en planten voor de nieuwe tuin! Speciale dank hierbij aan gebr. van Pinxteren bv, Totaaltuin Leende, Boomkwekerij Henri van Esch, Boomkwekerij Peter Verhoeven en Van den Berk Boomkwekerijen. 

Unieke elementen; vijver én leerbos


Er komt een grote strak vormgegeven vijver. De vijver is inmiddels uitgegraven en het beton voor de fundering is gestort.  Ook komt er een groot gazon met picknickbanken en stroompunten zodat er ook buiten achter de laptops kan worden gewerkt. Eén groep studenten ontwierp het leerbos. In dit fraai vormgegeven bos, kunnen studenten hun plantenkennis leren. 

Deel deze pagina opDelen