Menu
donderdag 28 november 2019

Opvolgers orienteren zich op hun toekomst

Voor studenten en ouders die graag samen nadenken over de toekomst van hun bedrijf biedt Helicon MBO Boxtel een excellentieprogramma aan. In de komende periode gaan 13 studenten en hun ouders met het programma aan de slag. In een zestal inspiratiebijeenkomsten worden studenten en hun  ouders geprikkeld om na te denken over hun toekomstige bedrijfsvoering. De bijeenkomsten stimuleren het gesprek aan de keukentafel tussen twee generaties.

Het programma wordt uitgevoerd samen met ZLTO en FoodUp! Brabant. Dit schooljaar doen er studenten mee uit de sectoren loonwerk, pluimvee-, geiten-, varkens- en melkveehouderij.

Startbijeenkomst bij ZLTO

Tijdens de startbijeenkomst bij ZLTO nam bestuurder Hendrik Hoeksema de studenten én hun ouders mee in de uitdagingen en kansen in de wereld van agro en food. Zaken als de wereldwijde bevolkingsgroei, het klimaatakkoord, kringlooplandbouw en de innovatiekracht van de boeren werden uitgebreid besproken. Uiteraard kwamen ook de boerenacties aan bod. Studenten gaven aan dat ze door de huidige problematieken aan het denken zijn gezet.

Ervaringen van opvolgers

Opvolgers van Asten en Jennisen, afdelingsbestuurders van ZLTO én oud-studenten van Helicon MBO Boxtel,  gaven de studenten als tip om goed na te denken over wat jezelf wilt en wat bij je past.  Riene Huijbers, relatiebeheerder voor jonge ondernemers en zelf ondernemer in de agrarische kinderopvang deelde haar verhaal. Zij gaf als tip aan de studenten mee; laat je inspireren door veel andere bedrijven te bekijken. Als student ben je overal welkom!

Dat laatste gaan we de komende maanden oppakken met de studenten en hun ouders. In april 2020 presenteren zij samen hun bevindingen.

Deel deze pagina opDelen