Menu

De agro-technische school

Waarom kiezen voor dé agro-technische school?

Kiezen voor Helicon MBO Boxtel betekent dat je er voor kiest om opgeleid te worden tot vakman. Onze deskundige docenten leiden jou op tot professional. Bij ons op school hebben we moderne praktijkruimtes en machines waarmee je leert werken. Iedere tien weken krijgen we andere machines op school. Onze studenten zijn harde werkers.  Echte doeners. We gaan veel de praktijk in met onze studenten, op excursies en naar praktijkbedrijven. We werken samen met het bedrijfsleven, overheden en brancheorganisaties.

Baangarantie

Wist je dat je na het volgen van een mbo-opleiding bij ons op school een zeer grote kans op een baan hebt? In de sectoren landbouw, techniek en het hoveniersvak liggen de banen voor het oprapen. 

 

Eeuwig groen

Bijzonder om te weten is dat Helicon MBO Boxtel al meer dan 100 jaar bestaat. In 1914 begon de RK Landbouwwinterschool als echte "boerenschool" in Boxtel. Vele generaties werden hier opgeleid. Ruim een eeuw later is MBO Boxtel het kloppend hart van de agro-technische opleidingen. In 2016 werd er een spliksplinternieuwe praktijkhal bij de school gebouwd. Hier kunnen studenten aan de slag met tractoren, machines en het aanleggen van tuinen. In 2018 gaan we van start met de herinrichting van het buitenterrein.

Deel deze pagina opDelen