Zorg en begeleiding
Heb je een beperking of handicap, een chronische ziekte of (gedrags)problemen die je studievoortgang kunnen belemmeren? Dan heb je de mogelijkheid om, als dat nodig is, gebruik te maken van de extra zorgbegeleiding. Helicon werkt zo nodig samen met een externe hulpverlener zodat jij je leerproces optimaal vorm kan geven.
Hoe kom je voor begeleiding in aanmerking?
Om voor begeleiding in aanmerking te komen, moet je dit invullen op je inschrijfformulier. In een verlengd intakegesprek kijken we dan welke aanpassing en/of ondersteuning voor jou nodig is.
Soorten begeleiding
Zo kan het zijn dat je mee wilt doen met onze faalangstreductietraining of dat je ondersteuning krijgt in het plannen van je huiswerk. Ook kan er een beroep gedaan worden op de orthopedagoog en maatschappelijk werkster die aan onze school verbonden zijn.
Dyslexie en dyscalculie
Dyslexie en dyscalculie maakt onderdeel uit van het taal- en rekenbeleid. Wil je in aanmerking komen voor extra begeleiding? Stuur dan graag een dyslexie- of dyscalculie verklaring mee bij je aanmelding.
Lees de uitgebreidere informatie over onze regelingen voor zorg en begeleiding.
Weinig inkomen en toch studeren?
Een mbo-opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop, werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat is zeker lastig als je nog geen 18 jaar bent en dus geen studiefinanciering krijgt. Gelukkig geeft de overheid geld aan Helicon om een deel van deze kosten voor leerlingen en studenten uit gezinnen met weinig inkomen te vergoeden.
Lees de uitgebreidere informatie over de de regeling 'Tegemoetkoming studiekosten'.