Menu

Welkomstgesprek op afstand

In verband met de Corona-maatregelen vindt ons onderwijs online plaats. Onze welkomstgesprekken voor de toelating tot een mbo-opleiding voeren we vanaf nu ook op afstand. 

Online gesprek via Microsoft Office Teams 

Van onze administratie ontvang je per e-mail een bevestiging van het welkomstgesprek met het exacte tijdstip. Een docent van de opleiding waarvoor je bent aangemeld gaat dan met jou online het welkomstgesprek voeren via Microsoft Office Teams. Voor dit online gesprek ontvang je een aparte mail van de docent met (agenda)uitnodiging.  Check de instructiefilmpjes, hieronder lees je ook stap voor stap hoe het werkt.

Deelnemen aan het online gesprek

  1.  Je ontvangt een aparte e-mail met (agenda)uitnodiging voor het welkomstgesprek: open deze e-mail en klik op de button om de online afspraak te accepteren. Het kan zijn dat je deze uitnodigingsmail al een paar dagen vóór het geplande gesprek ontvangt of pas kort voor het gesprek. 
  2.  Na jouw acceptatie komt de afspraak in je agenda te staan. 
  3.  Op het tijdstip dat het gesprek is gepland zal onze docent jou digitaal bellen met Teams. Zorg dat je je telefoon bij de hand hebt of je computer of tablet aan hebt staan. Download van tevoren de gratis Teams app.
  4.  Lukt de verbinding niet? Op het tijdstip van de afspraak kun je ook zelf op 2 manieren aan het gesprek deelnemen:
    1. Open het vergaderverzoek in je e-mail en klik op “Deelnemen aan Microsoft Teams-Vergadering”
    2. Open de agenda en klik op de afspraak, klik vervolgens op “Deelnemen aan Teams-vergadering”

Microsoft Teams downloaden 

Teams heeft een gratis app. Download de app.

Wat nou als het niet werkt?

Geen zorgen, we hebben elkaars telefoonnummer. Dus spreken kunnen we elkaar altijd.
Verderop vind je de instructies.

Wat kun je verwachten?  

In het online welkomstgesprek bespreken we jouw keuze; het duurt ongeveer 30 minuten. We zijn benieuwd naar jouw motivatie om onze opleiding te kiezen. Wat verwacht je van de opleiding? En wat kun je van Helicon verwachten? Uiteraard is er ook alle ruimte om je vragen over de opleiding te stellen. Je ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook welkom om online aan te sluiten. 

Instructiefilmpje voor op Android

Instructiefilmpje voor iPhone

Instructiefilmpje voor Windows

Deel deze pagina opDelen