Menu

Van havo naar mbo

Iets voor jou?

Zit je op de havo en ben je op zoek naar een praktische opleiding? Dan is een mbo-opleiding misschien iets voor jou! 

Waarom van de havo naar het mbo?  

Zit je op de havo en ben je praktisch ingesteld? Dan kan het mbo een goede keus voor je zijn! Bij een mbo-opleiding ga je lekker praktisch aan de slag en leer je een écht vak. Door verschillende stages te lopen doe je veel praktijkervaring op. Met een mbo-diploma op zak ben je straks helemaal klaar om aan het werk te gaan of om verder te studeren!

De mogelijkheden vanuit de havo  

Je kunt starten met een mbo-opleiding met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4. Heb je je havodiploma behaald, of zit je momenteel op het hbo en wil je switchen? Ook dan kun je starten op het mbo!  

Vaak kiezen studiekiezers met een havo-achtergrond voor een opleiding op niveau 4. Soms is het mogelijk om de opleiding verkort te volgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met de school waar je met de opleiding wil starten!  

Bekijk onze opleidingen!


Deze studenten gingen je voor!  

Van de havo naar het mbo? Je bent niet de eerste! In de filmpjes hieronder vertellen onze studenten Tessa, Jochem en Rick over hun keuze voor het mbo. 

Het verhaal van Esther

Het verhaal van Jochem

Het verhaal van Rick


Studiefinanciering op het mbo  

Als je een mbo-opleiding gaat doen, heb je recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct. Op de website van de Rijksoverheid vind je hier meer informatie over. Wil je na je mbo-opleiding doorstuderen op het hbo? Dan kun je hiervoor opnieuw studiefinanciering krijgen.    

Meer weten? 

Heb je vragen? Bezoek een open dag, of neem contact op met één van onze voorlichters!

Neem contact op!
Deel deze pagina opDelen