Menu

Aangemeld en nu?

Leuk dat je je hebt aangemeld bij een van de mbo's van Helicon Opleidingen. Maar wat gaat er nu na je aanmelding gebeuren? 

Welkomstgesprek op afstand

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een welkomstgesprek. In verband met de Corona-maatregelen vindt al ons onderwijs nu online plaats. De welkomstgesprekken gaan we nu ook op afstand voeren. Uitleg hierover vind je op welkom.helicon.nl.

Inlogcode MijnHelicon na toelating

Op ons intranet MijnHelicon vind je allerlei informatie over je school, de opleiding, het rooster en het laatste nieuws. Na toelating ontvang je (na 1 april) een inlogcode voor MijnHelicon. Heb je de mail nog niet ontvangen of ben je je wachtwoord kwijt? Vraag dan hier zelf je inlogcode met wachtwoord aan.

Regeling tegemoetkoming studiekosten

Een opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop, licenties of werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat is zeker lastig als je nog geen 18 jaar bent, en daardoor nog geen studiefinanciering krijgt. Maar om toch te kunnen studeren, heeft de minister van Onderwijs een tijdelijke regeling gemaakt, namelijk; tijdelijke regeling minimagezinnen.

Zorg en begeleiding

Heb je een beperking of handicap, een chronische ziekte of (gedrags)problemen die je studievoortgang kunnen belemmeren? Dan heb je de mogelijkheid om, als dat nodig is, gebruik te maken van de extra zorgbegeleiding

Route naar je eerste lesdag

Hieronder zie je hoe de route naar je eerste lesdag eruit gaat zien. 

Crebonummers en diplomanamen

Deel deze pagina opDelen