Menu

De lessen

De lessen op het Groene Lyceum zijn deels hetzelfde als op andere scholen, maar voor een deel ook niet. Je werkt vaker aan projecten en je gaat zelf veel ondernemen en onderzoeken. Het vmbo en mbo lopen in elkaar over en ook theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Theorie

Je krijgt bij ons algemene theorievakken zoals Nederlands, Engels, Wiskunde en Biologie. Deze vakken volg je op havo-niveau. Vanaf leerjaar drie werk je steeds meer aan lesstof en vaardigheden van het mbo.  In hetzelfde jaar start ook het vmbo-examenprogramma. We stemmen dit af op jouw leertempo.   
Mensen vragen ons vaak of je ook het vak Frans krijgt bij ons op school. Dat vak geven we niet.

Praktijk

Op het Groene Lyceum verbinden we theorie en praktijk dus je leert door te denken en te doen. Je loopt stage en je doet onderzoek. We werken zo veel mogelijk in echte (praktijk)situaties. We doen dit in een groene omgeving maar er bestaan ook keuzes waarbij je opdrachten of stages hebt in een omgeving die past bij andere interesses en toekomstplannen.

Werken in projecten

Gaandeweg de opleiding combineren we steeds meer vakken en ga je op een projectmatige manier werken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een activiteit moet organiseren. Daarbij gebruik je je wiskundekennis omdat je een prijsberekening moet maken, je kennis van Nederlands voor een e-mail en een uitnodiging en je kennis van dieren of voeding voor de activiteit zelf.

Deel deze pagina opDelen