Menu

Begeleiding

Je krijgt bij ons de begeleiding die je nodig hebt. Een goede begeleiding zorgt voor een goede en fijne schooltijd. Je kunt hulp krijgen bij het leren, maar ook als je je niet fijn voelt op school. Voel je je vervelend, vind je het moeilijk om een beroep te kiezen. Wij helpen je.

Op school begeleiden we je intensief bij het voorbereiden op je toekomst. We leren je te onderzoeken wat er bij je past, waar je goed in bent en waar je extra aandacht aan moet besteden. Je leert hoe je je eigen leerroute kunt sturen en bepalen. Zo helpen we je om je optimaal voor te bereiden op een vervolgopleiding.

Belangrijk voor succes op het hbo zijn goede studie- en onderzoeksvaardigheden. Ook daarin begeleiden we je. Als jij onze school verlaat met je vmbo- en mbo-diploma, ben je helemaal klaar voor het hbo.

Extra ondersteuning

Wil je graag contact met onze school over extra ondersteuning die nodig is bij het leren of bij het gedrag? Dat kan. Voor problemen als dyslexie, dyscalculie rekenproblemen of leerwegondersteuning is het niet nodig vooraf een gesprek met ons te plannen.  Wil je graag contact over andere ondersteuning? Vul het contactformulier in.

Begeleiding bij dyslexie en dyscalculie

Dyslexie 

Als je een geldige dyslexieverklaring hebt dan registreren we dat. Je hebt dan recht op extra ondersteuning en daarvoor krijg je een dyslexiepas. 

Aan het begin van het schooljaar nodigen we je uit en krijg je uitleg over de werkwijze op school voor leerlingen met dyslexie. We praten bijvoorbeeld over:

Heb je dyslexie, dan ondersteunen we je op de volgende manieren:

Het dyslexieprotocol dat we gebruiken is volgens het Landelijke protocol Dyslexie Voortgezet Onderwijs.

Dyscalculie

Als je een geldige dyscalculieverklaring hebt dan registreren we dat. Je hebt dan recht op extra ondersteuning. Hiervoor krijg je een dyscalculiepas.

Heb je dyscalculie, dan ondersteunen we je op de volgende manieren:

Het dyscalculieprotocol dat we gebruiken is volgens het Protocol Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en Dyscalculie in het Voortgezet Onderwijs

Deel deze pagina opDelen