Home > Organisatie > Werken bij Helicon > Vacatureoverzicht > Docent Voeding en Technologie

Docent Voeding en Technologie

Helicon Opleidingen staat voor eigentijds groen onderwijs en veelzijdige opleidingen, met duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Op onze scholen in Noord-Brabant en Gelderland bieden we vmbo- en mbo-onderwijs, cursussen en trainingen.

Onze cultuur? Met plezier hard werken, positief-kritisch meedenken en kansen pakken. Op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en hoge verwachtingen. Onze professionals bieden we volop kansen voor ontwikkeling. Wij groeien, zodat onze leerlingen groeien.

Wil jij écht van betekenis zijn voor mbo-leerlingen? Laat jij ze groeien door ze goed onderwijs, sterke begeleiding en echte aandacht te geven? Ben jij een vakspecialist die het leuk vindt om je vak op de kaart te zetten in de beroepsgerichte opleidingen en wil je een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs? Dan ben jij de enthousiaste docent en collega die we zoeken!

Helicon MBO Helmond verzorgt opleidingen op de Groene Campus en maatwerk bij bedrijven. De Groene Campus is een inspirerende omgeving voor ambitieuze studenten/werknemers voor innoverende organisaties. Een omgeving waar slimme samenwerking leidt tot persoonlijke, maatschappelijke en commerciële ontwikkeling in de sectoren Voeding, Gezondheid, Ontspanning, Natuur en Omgeving.
Helicon MBO Helmond ontwerpt ook maatwerktrajecten voor bedrijven in de Voedingssector (team Markt). Deze opleidingen worden op locatie bij bedrijven uitgevoerd. Als je bij Helicon MBO Helmond wil werken, weet je mensen te inspireren, ben je ambitieus, vormt beroepsgericht onderwijs een uitdaging voor je en wordt jouw manier van werken gekenmerkt door een sterk proactieve houding.

Voor onze mbo-school in Helmond zijn we op zoek naar Docenten Voeding en Technologie voor het team Markt (1,0-1,4 fte)

Functie-inhoud

Wat ga je doen?
 • Verzorgen van lessen, workshops en trainingen. Dit zijn vaak in-company trainingen bij bedrijven in de voedingsindustrie.
 • Ontwikkelen, ontwerpen en coördineren van onderwijstrajecten
 • Adequaat coachen van leerlingen, deelnemers of cursisten.
 • Leerlingen, deelnemers en/of cursisten begeleiden bij hun studieloopbaan en beroepspraktijk
 • Arrangeren van leeractiviteiten in samenwerking met het bedrijfsleven
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van het beroepsgericht onderwijs binnen Helicon
 • Assessor Praktijkexamens (of bereidheid tot volgen van de training assessor)

Functie-eisen

Wat vragen we van je?
 • Je hebt minimaal een 2e graads onderwijsbevoegdheid of een relevante opleiding op hbo-niveau, liefst levensmiddelentechnologie, met daarnaast een pedagogisch didactische opleiding/aantekening (BVE)
 • Relevante werkervaring en actuele brede kennis van de voedingsmiddelenindustrie
 • Een professionele uitstraling en een adaptieve communicatiestijl die aansluit op alle geledingen binnen de Voedingssector
 • Affiniteit met het overbrengen van kennis op studenten en professionals van bedrijven
 • Bevoegd en bekwaam zijn in het geven van bovengenoemde onderwijsactiviteiten
 • Affiniteit met de leeftijdsgroep van deelnemers in bedrijfsopleidingen (tussen 25 en 55 jaar)
 • Ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijstrajecten c.q. leerstof. beheersing van diverse didactische werkvormen, ervaring met computergebruik zowel binnen als buiten lessituaties. Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden
 • Open staan voor en werken in een veranderende organisatie. Flexibele opstelling gericht op samenwerken, herkent de uitdaging van het onderwijsmodel van Helicon en levert een bijdrage vanuit een innovatief gerichte instelling

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we je?
Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in salarisschaal LB van de cao mbo (indien je bevoegd bent in je vakgebied) minimaal € 2.687 en maximaal € 4.019 bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Benoeming is in eerste instantie tijdelijk, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging.

Informatie en sollicitatie

Informatie en sollicitatie
Word jij enthousiast van deze functie?
Dan komen we graag in contact met jou!

Start is in overleg maar bij voorkeur per 1 maart 2018. We bieden een werkplek binnen een dynamische en bijzonder vooruitstrevende school. Voor nieuwe docenten wordt adequate begeleiding aangeboden en zo nodig extra coaching. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Frans Demarteau via 06 53503935 of f.demarteau@helicon.nl

De vacature wordt zowel intern als extern open gesteld. Hierbij hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Solliciteren? Stuur je gemotiveerde reactie met CV, t.a.v. Cyrille van Bragt, uiterlijk 15 januari 2018 per email:

vacaturesmh@helicon.nl