Home > Organisatie > Werken bij Helicon > Stage > Meeloopstage storytelling afdeling Communicatie Helicon Opleidingen

Meeloopstage storytelling afdeling Communicatie Helicon Opleidingen

Meeloopstage storytelling

Student hbo communicatie of journalistiek

Een school zit boordevol verhalen. Verhalen van leerlingen, over lessen, projecten, van docenten, verhalen van binnen en buiten de school, noem het maar op! Die verhalen willen we vangen en openbaar maken. In verschillende vormen, denk aan artikelen, filmpjes, foto’s, social media verslagen of in een andere vormen waar jij vast nog beter thuis in bent. Met deze verhalen willen we collega’s laten zien hoe we écht van betekenis zijn voor leerlingen en willen we huidige en potentiële leerlingen laten zien hoe het bij ons op school is. Word jij enthousiast van echte gesprekken, om ze vorm te geven, storytelling, content creatie, webredactie en wil je echt een bijdrage leveren aan de organisatie? Dan is deze stage iets voor jou. Uiteraard krijg je ook de kans om mee te kijken en te draaien in andere werkzaamheden van de afdeling Communicatie.

Persoonlijke kenmerken stagiair

Ondernemend, zelfstandig en teamplayer, leergierig, goed in contact met verschillende mensen, makkelijke prater en goede luisteraar, enthousiast en overzichthoudend.

Afdeling Communicatie

De afdeling Communicatie, die o.a. als intern adviesbureau van de organisatie fungeert, bestaat uit drie adviseurs, een webmaster en een traffic medewerker. De afdeling Communicatie werkt nauw samen met de accountmanagers (communicatiemedewerkers) op de scholen. De drie speerpunten van de afdeling voor schooljaar 2016-2017 zijn:

  • Koers 2020: helpen varen

  • Sterk Merk: bouwen aan klantvertrouwen

  • Leerlingervaring: iedere dag verder (helpen) verbeteren

Helicon

Helicon biedt groen onderwijs op vier vmbo-scholen en negen mbo-scholen in Noord-Brabant en Gelderland. Opleidingen in de richtingen Dier, Leefomgeving, Design, Land- en Tuinbouw, Voeding, Milieu en Stad en mens. Cursussen en trainingen bieden we vanuit onze scholen en op locatie aan. Bij Helicon werken zo’n 900 medewerkers en studeren ruim 7000 leerlingen. Onze cultuur? Met plezier hard werken, positief-kritisch meedenken en kansen pakken. Op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en hoge verwachtingen. Duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hebben we hoog in het vaandel.

In 2015 is Koers 2020 gelanceerd. Vrijwel alle medewerkers leverden hun bijdrage aan de totstandkoming van de nieuwe koers. Ook leerlingen, ouders en bedrijven werden erbij betrokken. Dat leverde een heldere gezamenlijke richting op, een duidelijke bedoeling: We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, we gaan levens aanraken.

Overige info

Aantal uur: fulltime

Standplaats: Den Bosch

Interesse?

Stuur dan een sollicitatiebrief met cv naar communicatie@helicon.nl

Wil je meer informatie over deze stage?

Bel of mail met Silvia Ragas

088 435 4200

communicatie@helicon.nl