Home > Organisatie > Werken bij Helicon > Stage

Stage

Jij zoekt een stageplek?
Wij zoeken talent!

Ontwikkel jezelf bij Helicon!

Helicon Opleidingen telt 13 vestigingen in Noord-Brabant en Gelderland, waar 870 medewerkers werken aan de opleiding van 1.700 vmbo-leerlingen en 6.600 mbo-leerlingen. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn gevestigd in Den Bosch.

Aangenaam kennismaken

Een stage is goed voor je professionele netwerk. Je doet niet alleen werkervaring op, maar maakt ook kennis met een groot aantal mensen in en rondom het onderwijs. En zeker zo belangrijk is natuurlijk dat je uit de eerste hand kunt ervaren of werken bij Helicon Opleidingen iets voor jou is. Hoewel je regelmatig hoort dat iemand via een stage een vaste baan krijgt, kunnen we je die natuurlijk niet garanderen. Maar we garanderen je wél een leerzame tijd tijdens je stage.

Wie zoeken we?

Helicon Opleidingen zoekt enthousiaste stagiairs van lerarenopleidingen. Stagiairs die houden van uitdagingen en zelfstandig werken. Een stage in het beroepsonderwijs betekent namelijk geen kant en klaar lesprogramma gericht op één vak. In ons onderwijs zijn zowel de beroepsgerichte als de AVO-vakken, zoals taal en rekenen, belangrijk. De periode en de duur van de stage zijn altijd bespreekbaar.

Wat bieden we?

Helicon Opleidingen wil graag investeren in jou! Punt uit. Jij bent de docent van de toekomst en jij bepaalt dus mede de kwaliteit van ons toekomstige onderwijs. Wij bieden jou een kijkje in de keuken van een innovatieve onderwijsorganisatie. Een gerenommeerde instelling, die niet alleen gericht is op de ontwikkeling van leerlingen, maar ook op die van medewerkers. We zorgen voor gedegen stagebegeleiding op de vestiging waar je gaat werken en we bieden je natuurlijk een stagevergoeding. Kortom: bij Helicon Opleidingen kun je je ontwikkelen en je kunt ervaren hoe het is om bij onze organisatie te werken. En misschien bevalt het ons beiden zo goed, dat we gezamenlijk besluiten met elkaar verder te gaan.

Wat ga je doen?

De taken die je uitvoert zijn kerntaken op het gebied van onderwijs: begeleiden, coachen en beoordelen van leerlingen en het ontwikkelen van lesprogramma’s. Ook het meedraaien in projecten behoort tot de mogelijkheden. We waarderen het dus als je je breed wilt oriënteren in onze organisatie, als je interesse hebt voor de verscheidenheid aan vakken, voor zowel vmbo als mbo en voor zowel lesgeven als het ontwikkelen van onderwijsprogramma’s en projecten en onderzoeksvragen. Een stage op meerdere van onze scholen is mogelijk.

Contact

Heb je interesse in een stage bij Helicon Opleidingen, stuur dan een e-mail naar stage@helicon.nl. We nemen vervolgens contact met je op en brengen je in contact met een vestiging. De vestiging onderzoekt samen met jou de mogelijkheid tot plaatsing.

Geef in je e-mail aan:

  • Waarom je graag je stage bij Helicon Opleidingen zou willen doen
  • Hoe jouw stage er volgens jou uit moet zien
  • Welke vestiging van Helicon jouw voorkeur heeft en wat je maximale reiscirkel is (bekijk hier op de website welke vestigingen er zijn)
  • Wat jouw belangrijkste ontwikkeldoelen zijn
  • Voeg ook je CV toe

Op dit moment  zijn al veel stageplaatsen gevuld voor het nieuwe schooljaar 2017-2018. Heb je nog een specifieke stagevraag/verzoek (minor/ deeltijd/ onderzoek/ oriëntatie/ LIO) aarzel dan niet om je sollicitatie naar ons te sturen. Wie weet is er nog een mogelijkheid. Binnen gekomen verzoeken nemen we na 21 augustus 2017 weer in behandeling.

Meer informatie?

Stage