Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Vrije tijd

BOL BBL
Tilburg BOL niveau 4
Nijmegen BOL niveau 4

Jij leert hoe je evenementen, festivals en andere activiteiten duurzaam kunt organiseren. Bij de richting Vrije tijd zorg jij ervoor dat mensen op een verantwoorde manier genieten van hun quality-time in en om de stad.

In hun vrije tijd gaan mensen een dagje uit, een weekendje weg, ze genieten van hun vakantie of gaan uit hun dak op een festival. Veel mensen vinden de natuur daarbij belangrijk. Zo zie je steeds meer natuurcampings en duurzaamheidsfestivals. Hoe geslaagd zo'n activiteit is, hangt af van hoe goed alles voorbereid en georganiseerd is. Je leert hoe je toffe, unieke activiteiten, creatieve concepten en goedbezochte evenementen voor verschillende doelgroepen bedenkt, uitwerkt en op een duurzame manier organiseert. 

 

Robbin loopt stage bij Visit Brabant. In het filmpje vertelt hij over zijn stage en het project dat hij in opdracht van Festival Mundial heeft uitgevoerd.

 


Een brede basis!

Deze opleiding start met een brede basis, samen met Stad en wijk, Water en energie en Lifestyle. Na het eerste jaar kies je de richting die het beste bij je past en waarin jij graag examen doet aan het eind van de opleiding

Veel leren over concepten, organiseren, duurzaamheid en doelgroepen

Tijdens de lessen staan onderwerpen als conceptontwikkeling, plannen en organiseren, kennis van doelgroepen, beleving, trends en duurzaamheid centraal. Je leert de vrijetijdsbesteding van je doelgroep te onderzoeken en te analyseren. Ook leer je te communiceren in talen als Nederlands en Engels. Tijdens de lessen op school ga je in opdracht van bedrijven projecten bedenken en uitvoeren. Denk aan het inrichten van een festivalterrein, organiseren van een evenement op een vakantiepark of het plannen van kinderactiviteiten. Natuurlijk ga je ook stagelopen bij een evenementenorganisatie, recreatiebedrijf, recreatiepark of festivalorganisatie in binnen- en/of buitenland.

Vrije tijd Vrije tijd1 Vrije tijd2

Algemene vakken en managementvakken

Naast vakken die met je latere beroep te maken hebben, worden ook algemene vakken gegeven. Denk aan rekenen, Nederlands, Engels en natuur en milieu. Ook krijg je managementvakken als financieel- en personeelsmanagement, marketing en ondernemen.

In de praktijk leer je het meest

Leren gebeurt niet alleen op school, maar ook in de praktijk. Tijdens projecten, gastlessen en stages leer je veel over het toekomstige werkveld. In het eerste jaar ga je 8-10 weken stagelopen. In het tweede jaar ga je twee keer stagelopen waarvan je één keer naar het buitenland mag. Durf jij dat aan? In het laatste jaar ga je nog één keer 8-10 weken stagelopen waarna je de opleiding afsluit met een examenstage. Ook werk je aan projecten in opdracht van bedrijven. Het mooie daarvan is dat jouw ideeën werkelijkheid worden. En je krijgt meteen de kans te netwerken.

Nog niet klaar met leren?

Wil je verder studeren? 70% van de afgestudeerden heeft gekozen voor een hbo-opleiding. Deze opleiding sluit goed aan op studies zoals international business en vrijetijdsmanagement

Waar ga jij straks werken?

Klaar met de opleiding? Dan kun je aan de slag in een vakantiepark of een recreatiebedrijf. Ook heb je alles in huis om een bij een festivalorganisatie of een evenementenbureau te werken. Is het voor jou een feest om mensen een fantastische tijd bezorgen? Dan past deze studierichting zeker bij jou. Er is een landelijke website waar je kunt kijken wat de kans op werk is van deze opleiding, zoek op crebonummer 25454.

Welke vooropleiding heb je nodig?

  • vmbo-diploma gemengd of theoretisch / mavo
  • vmbo-diploma kader (motivatie en goede cijfers extra belangrijk!)
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • mbo niveau 3 diploma (mogelijk instroom leerjaar 2)
  • havo/vwo diploma (instroom leerjaar 2)


Er is geen verplicht vakkenpakket voor deze opleiding. 

Startmoment in februari

Wist je dat je er bij Helicon MBO Tilburg ook een startmoment in februari is? Je volgt dan de eerste periode een speciaal instroomprogramma dat bestaat uit les- en stagedagen. Lees verder.


Uitgelicht


Zoeken