Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Lifestyle

BOL BBL
Tilburg BOL niveau 4
Nijmegen BOL niveau 4

Wil jij mensen helpen om lekkerder in hun vel te zitten en fit door het leven te gaan? Dan past Lifestyle bij jou! Leer wat een gezonde levensstijl is en wat de invloed van je omgeving is op je gezondheid.

Je komt te weten wat een gezonde levensstijl is en hoe je mensen helpt om fitter te worden. Ook weet je precies wat de invloed van de natuur is op gezondheid. Je helpt mensen bijvoorbeeld bij het aanleren van een gezonder eetpatroon, een goede werkhouding of het verminderen van stress. Ook kan het zijn dat je (gezamenlijke) activiteiten in de natuur, een buurthuis of zorginstelling organiseert. Wil jij mensen helpen om lekkerder in hun vel te zitten en fit door het leven te gaan? Dan past deze richting zeker bij jou.

Leerling Thars volgt Stad en mens in Tilburg en vertelt in het filmpje over zijn keuze voor Lifestyle, de lessen, zijn stage bij cateraar Warung Ventje en zijn toekomstdromen.

Een brede basis!

Deze opleiding start met een brede basis, samen met Stad en wijk, Water en energie en Vrije tijd. Na het eerste jaar kies je de richting die het beste bij je past en waarin jij graag examen doet aan het eind van de opleiding

Veel leren over gezondheid, biologische voeding en coachen

Bij Lifestyle leer je alles over duurzame en biologische producten, gezonde voeding, welzijn en gezondheid, stadslandbouw, maar ook het coachen en stimuleren van mensen naar een gezonde levensstijl. Denk aan projecten waarbij je jezelf inzet om kinderen te enthousiasmeren meer te bewegen en gezonder te eten. Je kunt ook denken aan projecten die vereenzaming van ouderen tegen gaan zoals het opstarten van een “samentuin”. Stagelopen in de gezondheidsbranche kan bij een sportschool, gezondheidswinkel, cateraar, gemeente of welzijnsorganisatie.

Lifestyle Lifestyle1 Lifestyle2

Algemene vakken en managementvakken

Naast vakken die met je latere beroep te maken hebben, worden ook algemene vakken gegeven. Denk aan rekenen, Nederlands, Engels en natuur en milieu . Ook krijg je managementvakken als financieel- en personeelsmanagement, marketing en ondernemen.

In de praktijk leer je het meest

Leren gebeurt niet alleen op school, maar ook in de praktijk. Tijdens projecten, gastlessen en stages leer je veel over het toekomstige werkveld. In het eerste jaar ga je één keer 8-10 weken stagelopen. In het tweede jaar ga je twee keer stagelopen waarvan je één keer naar het buitenland mag. Durf jij dat aan? In het laatste jaar ga je nog één keer 8-10 weken stagelopen waarna je de opleiding afsluit met een examenstage. Ook werk je aan projecten in opdracht van bedrijven. Het mooie daarvan is dat jouw ideeën werkelijkheid worden. En je krijgt meteen de kans te netwerken.

Nog niet klaar met leren?

Ben je na jouw diploma nog niet klaar met leren? Dan kun je doorleren op het hbo. 70% van de afgestudeerden heeft gekozen voor een hbo-opleiding. Denk aan hbo Lifestylemanagement, Fysiotherapie, Voeding en diëtetiek, Sport, gezondheid en management.

Waar ga jij straks werken?

Na de opleiding ben je klaar voor een uitdagende baan als voedingsadviseur, health coach, projectmedewerker of bedrijfsleider bij een gezondheidswinkel. Er is een landelijke website waar je kunt kijken wat de kans op werk is van deze opleiding, zoek op crebonummer 25454.

Welke vooropleiding heb je nodig?

  • vmbo-diploma gemengd of theoretisch / mavo
  • vmbo-diploma kader (motivatie en goede cijfers extra belangrijk!)
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • mbo niveau 3 diploma (mogelijk instroom leerjaar 2)
  • havo/vwo diploma (instroom leerjaar 2)


Er is geen verplicht vakkenpakket voor deze opleiding. 

Startmoment in februari

Wist je dat je er bij Helicon MBO Tilburg ook een startmoment in februari is? Je volgt dan de eerste periode een speciaal instroomprogramma dat bestaat uit les- en stagedagen. Lees verder


Uitgelicht


Zoeken