Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Opleidingen / Opleidingenoverzicht / Ik wil iets met.. Stad en mens

Ik wil iets met.. Stad en mens

Zet jouw talenten in voor een leefbare, gezonde, groene en duurzame omgeving! Jij gebruikt jouw kennis om wonen, werken en verblijven in wijken en buurten fijner te maken. Deze opleiding, die je kunt volgen in Tilburg en Nijmegen, start met een brede basis waarna jij je gaat specialiseren richting Vrije tijd, Stad en wijk, Water en energie of Lifestyle. Want dat zijn de thema’s van de toekomst!

 • Lifestyle
  Wie gezond leeft, voelt zich goed en is gelukkiger. Maar wat kun je allemaal doen om fit te blijven of het weer te worden en welke rol speelt de natuur, voeding en beweging hierin? Als je kiest voor de studierichting Lifestyle ga je met dit onderwerp aan de slag.
 • Stad en wijk
  Hoe gaan jong en oud met elkaar om, wat vinden verschillende culturen van elkaar en hoe leven mensen samen in de stad? Wat gaat goed, welke dingen kunnen beter en hoe kun je de stad samen tot een fijnere plek maken? Welke invloed heeft groen in de stad op de inwoners? En hoe kun je de natuur inzetten om leefbaarheid te vergroten? Het zijn vragen waarmee je te maken krijgt als je de studierichting Stad en wijk kiest.
 • Vrije tijd
  In hun vrije tijd gaan mensen een dagje uit, een weekendje weg, ze boeken een vakantie of gaan uit hun dak op een festival. Veel mensen vinden de natuur daarbij belangrijk. Zo zie je steeds meer natuurcampings. Ook kun je denken aan een duurzaamheidsfestival. Als jij voor de studierichting Vrije tijd kiest, zorg jij ervoor dat mensen ultiem genieten van hun quality time, vooral buiten in de natuur.
 • Water en energie
  Energie is belangrijk, maar voor veel mensen is het ook een ingewikkeld onderwerp. Hoe zit een energierekening eigenlijk in elkaar? Welke aanpassingen in huis helpen je om energie en water te besparen? Wanneer je deze studierichting kiest, weet jij straks alles af van energie- en waterbesparing, de invloed op het milieu, ecologie en duurzaamheid.

Uitgelicht


Zoeken