Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Eco en wildlife

BOL BBL
Apeldoorn BOL niveau 4
Geldermalsen BOL niveau 4
Velp BOL niveau 4

Ben je nieuwsgierig en wil je alles weten over klimaat, mens, natuur en dier? Check deze specialisatie eens!

Let op! Vanaf schooljaar 2018-2019 gaan Helicon MBO Apeldoorn en Helicon MBO Velp samen verder als één sterke groene mbo-school rondom de Veluwe. Deze opleiding start vanaf dan bij Helicon MBO Velp.

Veel leren over natuurgebieden, wilde dieren en de relatie tussen mens en natuur

Eco en wildlife is dé opleiding voor de avontuurlijk ingestelde leerling. Bij Eco en wildlife leer je over de relaties tussen klimaat, bodem, planten, dieren en mensen. Die kennis en passie voor de natuur kun je later ook overbrengen op anderen. Je verdiept je in de relatie mens en natuur en hoe je mensen kunt laten genieten van de prachtige natuur op de wereld. Zowel in theoretische als praktijklessen leer je alles over ecologie, biotopen, wetgeving, natuureducatie, wildlife management, populatiedynamica, reisleiding en relatie mens en natuur. Voor de praktijklessen gaan we regelmatig op excursies. Ben jij nieuwsgierig, geïnteresseerd in de natuur en wil je graag kennis en ervaring opdoen in Nederland én (eventueel) het buitenland, dan past Eco en wildlife bij jou!

Algemene vakken

Ongeveer één dag in de week krijg je algemene theoretische vakken als Nederlands, rekenen en Engels, LOB, Algemene Ondernemersvaardigheden (AOV).

In de praktijk leer je het meest

Leren gebeurt niet alleen op school, maar ook in de praktijk. Ongeveer een kwart van de opleiding loop je stage en werk je aan opdrachten bij een bedrijf.  De opleiding heeft een internationaal karakter, dus we raden je zeker aan in het buitenland stage te lopen. Tijdens praktijklessen, gastlessen en stages leer je veel over het toekomstige werkveld in binnen- en buitenland.
We vinden het belangrijk dat je leert hoe je zelf een stageplek kan regelen. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven is te vinden op de website Stagemarkt. Zoek op crebonummer 25454.

Nog niet klaar met leren?

Je kunt na Eco en wildlife doorstromen naar een hbo-opleiding. Bijvoorbeeld in de richting Diermanagement, Toegepaste biologie, Bos- en natuurbeheer, Zee- en kust management of Toerisme.

Waar ga jij straks werken?

Met het diploma van de opleiding Eco en wildlife kun je aan de slag als:
•    reisleider/gids van natuur- en cultuurreizen;
•    beheerder of gids van natuurgebieden/wildparken;
•    voorlichter bij een educatieafdeling van natuurorganisaties of dierentuinen;
•    medewerker van natuur- en cultuurmusea;
•    medewerker bij een ecologisch adviesbureau.

Welke vooropleiding heb je nodig?

- vmbo-diploma gemengd of theoretisch / mavo
- vmbo-diploma kader (motivatie en goede cijfers extra belangrijk!)
- overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
- mbo niveau 3 diploma in de groene sector.

Er is geen verplicht vakkenpakket, maar het is praktisch als je biologie en aardrijkskunde in je pakket hebt.

 


Uitgelicht


Zoeken