Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Van leerling MBO Velp naar kapitein eco toerisme!

Een van de meest gestelde vragen tijdens onze Open Dagen is: wat kun je worden na deze opleiding? We laten oud-leerlingen aan het woord om antwoord op deze vraag te geven. Vandaag vertelt oud-leerling Piet van den Bemd, 22 jaar,  over zijn tijd bij Helicon MBO Velp en wat hij nu doet. Van leerling naar kapitein op een yacht om walvissen te spotten! Lees hier zijn enthousiaste verhaal..

 

“Sinds ik jong was, had ik al een grote passie voor de natuur. Omdat mijn ouders me de hele wereld over sleurden, kwam ik al snel in aanraking met een grote biodiversiteit aan flora& fauna, iets dat wilder en puurder was dan wat ik kon vinden in en rond het huis in Nederland.”

piet van den bemd 

Van Bos- en natuurbeheer naar Eco en wildlife

“Ik heb 7.5 jaar bij Helicon MBO Velp doorgebracht. Ik was 14 toen ik begon. Bos- en natuurbeheer was altijd mijn grote passie en vanuit dat opzicht ben ik ook zonder het afronden van enig VMBO of Havo rechtstreeks het MBO in gedoken. Daar zag ik mijn toekomst. Ik heb deze opleiding met veel plezier afgerond, maar tegen het eind van de studie toch wel een beetje van richting veranderd. Ik werd ouder en zag mijn toekomst niet meer achter de motorzaag, maar koos voor het ''ruime sop'' en besloot (na veel aandringen van destijds docent Irma Verhoeven) nog Eco en wildlife te gaan volgen, ook bij MBO Velp. Mijn passie voor zeezoogdieren en het vele reizen, in combinatie met ecotoerisme, maakte dit een perfect aansluitende opleiding voor mij.” 

orka zonsondergang

Verslavende reizen

“Al snel werd reizen een verslaving en begon ik mijn eigen reizen te maken. Altijd gesteund door mijn ouders, koos ik mijn landen uit op zoek naar NOG puurder en wilder. Uiteindelijk verloor ik mijn hart in het Noorden en heb ik veel tijd rondgebracht met de walvissen in het Noordelijkste puntje van Noorwegen, Canada, Alaska en afgelopen zomer Groenland. 

Het geluk dat ik hieruit haal is voor mij onbetaalbaar en ik heb dit uiteindelijk grotendeels te danken aan de geestelijke verbreding van mijn docenten op het Helicon.”

vogels

Walvissen spotten op luxe yacht

“Ondertussen ben ik 22 jaar oud  en ben ik als een gek bijscholing gaan volgen. Ik heb mijn papieren gehaald om kapitein te worden op een charter-yacht. Ik vaar mensen over de zeeën op superluxe yachten en vermaak ze voor enkele dagen met allerlei zee-activiteiten (whale watching, vissen, duiken, etc.). Het is een aparte business, maar uiteindelijk betaalt het goed en heb ik nog steeds de vrijheid van die oceaan. Ik heb deze beslissing genomen vanwege financiële voordelen en in de hoop dat ik met dat geld nog voor mijn 30e en gezond eigen bedrijf op kan gaan starten. Een bedrijf in het begeleiden van eco-toerisme op het Noordelijk hoog. Op maat georganiseerde trips met als thema's natuurfotografie, whale watching, wandeltochten…. Dat is echt mijn droom!”

ijsschots

Wat ik de huidige student mee zou willen geven: 

''We hebben éen van de mooiste opleidingen gekozen die er in mijn ogen bestaat en door veel te geven, krijg je uiteindelijk ook veel terug. Vergeet nooit waar je het voor doet, want uiteindelijk moet je iedere dag je geluk eruit halen. Vergeet alleen niet te dromen, blijf aan jezelf werken en werk met elkaar. Geniet van jullie schooltijd, voor mij een van de mooiste periodes die ik heb gekend!''

 

Bedankt Piet voor je verhaal en het delen van je foto's!

Volg Piet ook op instagram

hert


Uitgelicht


Zoeken