Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Velp / 03 / Helicon MBO Velp start samenwerking Burgers' Zoo

Helicon MBO Velp start samenwerking Burgers' Zoo

De Dier-opleiding van Helicon MBO Velp en Burgers’ Zoo bundelen de krachten. De twee organisaties vinden elkaar op het gebied van onderwijs en educatie. Volgende week starten de eerstejaars van de opleiding Dier en ondernemen met de lessen ‘Verrijking’ in de Arnhemse dierentuin.

 

‘’Bij Koninklijke Burgers’ Zoo staan natuurbeleving en educatie over de dieren centraal. Dat heeft natuurlijk veel raakvlak met onze opleiding,’’ vertelt docent Anouk van Helicon MBO Velp. ‘’De dierentuin ligt vlakbij onze school in een bosrijke omgeving en we hebben al goede contacten met Burgers’ Zoo als stagebedrijf. Dat we nu starten met een officiële samenwerking, is een kers op de taart!’’

 

In het lesonderdeel ‘Verrijking’ gaan de Helicon-leerlingen aan de slag met de verblijven van o.a. gorilla’s, ringstaartmaki’s. Sri Lanka panters en de Maleise beer. De eerste opdracht is om de dieren in hun verblijf te observeren een inschatting te maken of de betreffende diersoort haar normaal gedragsrepertoire kan uitvoeren en dit ook in voldoende mate doet.  De dieren leven niet in hun natuurlijke habitat, dus de leerlingen krijgen de opdracht een verrijking aan het verblijf toe te voegen, zodat de dieren gestimuleerd worden om  hun natuurlijk gedrag te blijven vertonen. Naast de verrijkingsopdracht volgen de leerlingen een lezing over diergedrag en krijgen zij een Burgers’ Zoo abonnement cadeau van school.

 

Dier en ondernemen 

 

Opleiding Dier en ondernemen bij MBO Velp

Ben jij een echte dierenliefhebber? Dan is Dier en ondernemen misschien wel iets voor jou! Tijdens de opleiding leer je alles over dierverzorging, schoonmaak en onderhoud dierenverblijf, voortplanting, voeding, psyche van dieren, dierengedrag (ethologie) en communicatie.

Lees meer over de opleiding op deze pagina.

 

Info-avond woensdag  31 mei 2017
Wil je meer weten over onze mbo-opleidingen? Kom naar de info-avond op woensdag 31 mei 2017 van 18.00 tot 20.00 uur! Kijk ook eens op helicon.nl


Uitgelicht


Zoeken