Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Velp / 2017 / 01 / Forestry Team Helicon MBO Velp wint titel Beste Bosbouwschool 2017

Forestry Team Helicon MBO Velp wint titel Beste Bosbouwschool 2017

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs 2017 in Hardenberg organiseerde het Axetreme Team verschillende wedstrijden, waaronder die voor Beste Bosbouwschool. Het Forestry Team van Helicon MBO Velp sleepte op dinsdag 10 januari 2017 de titel in de wacht. Helicon MBO Velp mag zich een jaar lang Beste Bosbouwschool van Nederland noemen. Helicon MBO Apeldoorn werd tweede.

In een speciaal opgebouwde arena vonden de wedstrijden voor scholen plaats. Eén zaagteam bestaat uit vier personen: in dit geval Jelmer, Tibor, Lars en Helmer. De wedstrijd omvatte drie individuele onderdelen: ketting wisselen, schijven zagen en snelheidsbaan. Het laatste onderdeel was een gezamenlijke estafette. Het Forestry Team van Helicon MBO Velp (onder leiding van Lars van Bijsterveldt) scoorde goed op alle onderdelen en dat leverde uiteindelijk de eerste plaats op. Helicon MBO Apeldoorn behaalde de tweede plek.

Tibor en Helmer gekwalificeerd voor EK in Zwitserland

Op donderdag 12 januari 2017 stond daarnaast de EK-selectiewedstrijd op het programma van de Groene Sector Vakbeurs. Tibor en Helmer van het Forestry Team bemachtigden een plek op het EK Forestry Skills in mei 2017 in Zwitserland.

Forestry Cup op Open Dagen Helicon MBO Velp: iedereen is welkom!

Tijdens de Open Dagen van Helicon MBO Velp organiseert het zaagteam voor de 6e keer een landelijke zaagwedstrijd. Op zaterdag 21 januari tussen 10.00 en 15.00 uur strijden 36 deelnemers om de Forestry Cup. Niet alleen leerlingen van Helicon doen hieraan mee, ook leerlingen van Groene Welle, oud-leerlingen en een vader van een leerling hebben zich ingeschreven. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar dit spektakel!

 

Bos- Beste Bosbouwschool 2017 


Uitgelicht


Zoeken