Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Velp / Netwerkbureau

Netwerkbureau

Foto netwerken

Het Netwerkbureau van Helicon MBO Velp is speciaal opgezet om relaties te onderhouden en verbindingen te leggen. Als leerling heb je hier direct wat aan als je op zoek bent naar een stageplek. Je bent daar in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor, maar de BPV-consulent van jouw opleiding en je coach helpen je erbij. De BPV-consulent is lid van het Netwerkbureau.

Wat doet het Netwerkbureau?

Het Netwerkbureau kent 4 pijlers: beroepspraktijkvorming/bpv (stages), regioleren, netwerkactiviteiten en alumni. De activiteiten van het bureau richten zich met name op partijen (bedrijven, overheden, partners) buiten de school. Vanuit het bureau worden contacten onderhouden met deze partijen. Er is op deze manier een centrale aansturing en organisatie voor de stages en alle andere externe activiteiten.

Hoe dit werkt

Het Netwerkbureau is fysiek gevestigd in een kantoortje bij de ingang van de school. Hier werken  twee mensen: een coördinator en een administratief medewerker. Als leerling krijg je weinig met hen van doen: je hebt vooral van doen met de BPV-consulenten. Dit zijn docenten van de opleidingen die zich speciaal richten op het bezoeken van stageplekken en lid zijn van het Netwerkbureau.

 

Regioleren

Op Helicon MBO Velp is regioleren erg belangrijk. We zorgen er zo voor dat je betekenisvol kunt leren aan opdrachten in de praktijk. Dit kan in verschillende vormen zoals BPV, prakijklessen of projecten.

> meer over Regioleren


Uitgelicht


Zoeken